Grattiskort med Alkohol Inks

Alkohol inks börjar bli i ropet igen, och det är skoj!
Fast det borde vara en varningstext på flaskorna, för när man väl har börjat leka och göra bakgrunder så kan man knappt sluta… HAHA.

Ett tips i all välmening – skär upp en rejäl bunt papper att leka med när du ändå håller på, dom kommer ta slut oavsett! Kom ihåg att köra Alkohol inks på BLANKA ytor som ”Glossy Paper”, Acetat (plast) eller Metall och liknande. Det är då dom kommer till sin rätt.

Här är två kort jag gjorde under samma flugsmälla så att säga. När jag stansade av bakgrunden med texten fick jag ju två delar, och passade på
att göra ett kort till av ”den andra delen”. Bara att stansa i ytterligare ett papper och se till att hålla reda på alla småbitar som sitter inuti bokstäverna så är det lätt att pussla tillbaka sedan.

Den gröna bakgrunden är alltså gjord med alkohol inks + lite guld-mist som jag droppade på och stöpplade ut med handtaget man använder till inksen (min guldiga alkohol ink hade torkat ihop efter XX antal år i träda så den mådde inte så bra…)

Den coola texten är från Lawn Fawn och finns i lite olika varianter beroende på årstid och tillfälle. (Sök på ”Lawn Fawn Line” i webshopen så kommer det upp några olika!)

Jag kastar in ett bonuskort som jag gjorde vid samma tillfälle. Jag provade några ännu äldre hemmagjorda alkohol inks, som dessvärre sett sina bästa dagar och nu gått direkt i sopkorgen utan att passera Gå liksom… Det blev inte helt bra med andra ord, men bakgrunden fick sin chans ändå.

Med några embossade blommor i vitt från Tim Holtz och InkyWings Grattisstämplar från setet där du själv kombinerar ihop vad du vill skriva så kom bakgrunden till användning.

Material:
Alkohol inks
Inkssentials Gloss Paper 8.5X11 10/Pkg – White
Lawn Fawn Custom Craft Die – Happy Birthday Line Border
Sheena Douglass White Stamping Card A4 – Pack of 60
Lawn Fawn Embossing Powder – White
Tim Holtz Cling Stamps 7X8.5 – Flower Garden
InkyWings Motivstämplar Clear Stamps – Grattiskombinationer

Kram Lisa

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *