Mirrorstamping med Stampendous och Stampers Anonymus

Hej på Er! Idag blir det ett långt inlägg, med många bilder, så jag hoppas att ni är laddade? 🙂
Har ni sett Wendy Vecchis stora bakgrundsstämpel från Stampers Anonymus?
Jag tänkte visa hur jag använder den stämpeln, tillsammans med MISTIn, för att stämpla enligt tekniken ”Mirror Stamping”. Yogagrodorna, favoriterna, får ställa upp då de passar extra bra, enligt mig, att använda till just detta 🙂 (Det blir läckra motiv!)
”Mirror stamping” är precis som det låter – man stämplar så stämpeln ”speglar sig”, ni kommer att förstå! 🙂 Jag förbereder MISTIn med att ta bort den svarta ”gummidynan”.
Bakgrundsstämpeln sätter jag på plats i MISTIns ”lock” (kolla så du kan stänga ordentligt).
Jag sätter yogagrodan på en acetat-/overheadpapper… … och lägger det på plats i MISTIn. Precis som du brukar lägga papperet på plats.
NU inser jag att jag varit ganska opedagogisk…. helt plötsligt har jag växlat yogagroda… men jag hoppas inte ni blir förvirrade av detta utan hänger med ändå 😉 Yogagrodan sitter på acetat i MISTIn, bakgrundsstämpeln sitter på plats i locket och eftersom jag ska färglägga med alkoholbaserade pennor använder jag en Mementodyna. Jag färgar in yogagrodstämpeln som vanligt och stämplar motivet på bakgrundsstämpeln. Här är då fördelen med MISTIn, som alltid, man kan stämpla så många gånger man behöver tills att man får ett bra tryck, tillräckligt med färg. När jag är nöjd… …plockar jag bort acetatet med yogagrodan och placerar istället ett papper i MISTIn… … och stämplar. Tycker jag inte att jag fått ett tillräckligt bra tryck kan jag plocka bort papperet, placera acetatet med yogagrodan i MISTIn och göra om proceduren. Detta gör jag så många gånger jag behöver tills jag är nöjd. När jag är nöjd tar jag bort bakgrundsstämpeln… …och nu måste jag först lägga tillbaka den svarta ”gummidynan” i MISTIn innan jag lägger papperet på plats och placerar in yogagrodstämpeln ”som en spegel” mot den, på papperet, stämplade grodan. Hänger ni med?;-) När jag är nöjd med placeringen av grodan, inför det andra stämplade motivet, stänger jag locket så att grodan sitter på plats i locket – redo att stämplas! Färga in och stämpla som vanligt!
Voila! Nu har du ett motiv som är speglat – visst är det läckert?!
Om ni tittar noga på bilden så kan ni se en mindre skillnad på de stämplade grodorna. Grodan till vänster är ju den som är spegelstämplad, det motivet är inte lika ”krispigt” som den grodan som är stämplad direkt. Jag är dock ganska säker på att det kan skilja lite beroende på vilken typ av dyna man använder, jag använde dock bara Memento. Denna ”mindre krispighet” är dock inget man ser, om man inte detaljstuderar, och speciellt inte när man färglagt motivet. Dessutom kan man ta en penna med tunn svart spets och fylla i motivet lite om man känner att man behöver 🙂Vad blev det då av mina motiv? Jo, tre kort blev det 🙂
Alla motiven är färglagda med Spectrum Noirs Illustrator. På det första kortet har jag stansat ut motiv, samt ytterligare cirklar i papper från Lawn Fawn, med Tim Holtz dies från Sizzix – gillar kanten, den är så snygg!! Jag stämplade några av yogatexterna i cirklarna och monterade allt på en kortbas. Akrylpärlorna hittade jag i lådan hemma.På det andra kortet ville jag ha en egengjord bakgrund. Den är gjord med en stencil från Kaisercraft och med nuvo mousse – älskar den stencilen! I övrigt gjorde jag det enkelt, grodorna är utstämplade med samma Sizzixdie som i föregående kort och texten är även den från en Sizzixdie. Till det sista kortet stansade jag ut en guldram med en die från Lawn Fawn. Jag har stansat ut ramen sex gånger (en gång i guld och fem gånger i craft) och limmat ihop lager för lager för att ramen både skulle bli stabilare och för att jag ville ha lite 3d-effekt på den. Textstämpeln kommer från ett stämpelset från Altenew. Jag har stämplat med cleardyna och embossat med vitt embossingpulver. Kortbasen är i craftpapper.Om du inte testat ”mirrorstamping” tidigare – gör det! Det är en jättekul teknik! Berätta om och visa gärna ditt resultat – jag är nyfiken på vad du hittar på!

På återseende! Scrappa lugnt!

Material:

Stampers Anonymus Wendy Vecchi Background Stamp – Technique & Reversing
Stampendous Perfectly Clear Stamps – Frog Yoga
Altenew Clear Stamps – Birthday Greetings
Lawn Fawn Custom Craft Die – Stitched Rectangle Frames
Tim Holtz Sizzix Thinlits Die Set – Stitched Circles 
Sizzix Thinlits Die Set – Sentiments  

Crafters Companion Sheena White Stamping Card 300 gram A4 
Crafters Companion Neenah Classic Crest Card Pack A4
Crafters Companion Heat Resistant Acetate
Bazzill Cardstock
Lawn Fawn Double-Sided Petite Paper Pack 6×6″ – Really Rainbow
Tim Holtz Idea-Ology Craft Stock Cardstock Pack 8×8″ – Metallic Gold & Silver  

Crafters Companion Spectrum Noir Illustrator
VersaFine Ink Pad – Onyx Black
Memento Ink Pad – Tuxedo Black
VersaMark Watermark Stamp Pad
Tonic Studios Nuvo Embellishments Mousse -Peony Pink
Kaisercraft Designer Template 12×12 – Intricate Tiles
Stampendous Detail Embossing Powder – Detail White  

Tonic Studios Craft Guillotine – 22cm Handy comfort + Trimmer 158e
Cutter Bee Scissors 5 Original
MISTI Stamp Tool
EK Success Powder Tool Applicator
Provo Craft Cuttlebug Machine
Scotch Advanced Tape Glider & Tape
Tonic Studios Nuvo Deluxe Adhesive
Stick-It – Die Cut Adhesive Sheets Double Sided
Stix2 Jumbo Roll of Double Sided Foam Tape
Scotch Quick Dry Adhesive
Tonic Studios Nuvo Glue Pen
Zig 2 Way Glue Pen

Det här inlägget postades i Inspiration, Tekniker och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *