Julalbum med Simple Vintage Christmas

Då har vi bytt tema här hemma och går in på jultemat istället för halloween. Varje år har jag gjort en julbok eller December Daily som det ibland kallas. I det albumet brukar  jag dokumentera 1-24 från december och nyår med en eller fler bilder/dag. I år tänker tänker jag istället använda min Bullet Journal som julbok men jag kunde ju inte motstå fantastiska Simple Vintage Christmas. Det här minialbumet kommer istället innehålla foton på barenen från varje julafton från år till år.

Både jag och Birgitta och säker många andra fastande för den här fina serien och vi ville båda göra album. Ni kan se Birgittas fantastiska album från i torsdags här på bloggen. Materialet är detsamma men vi kan nog inte ha gjort två mer olika album. 🙂

Mitt album band jag samman med en  ”Bind it All” maskin. Maskinen gör hålen och den klämmer även samman ”spiralen” i ryggen. En fullkomligt fantastisk maskin som det finns oändlig möjligheter med, man kan göra album, egna anteckningsböcker, almanackor, bullet journal etc

Album och Framsidan

Till fram och baksida använder jag en hårdare variant av overhead/genomskinlig plast från tonics som heter ”Heavy Weight Construction Acetate”.  Det gör att albumet håller bättre och längre. Att tänka på när man dekorera den här är att det syns igenom så det du har på framsidan bör du även ha på baksidan av sidan, om det nu inte är lika fint papper på baksidan. Här valde jag att göra en enkel variant då det även blir en lager på lager effekt mot den ”riktiga” framsidan.

Första uppslaget i albumet

Först uppslaget höll jag ganska enkelt då jag vet att här vill jag skriva lite om albumet. Sedan har jag gjort en halvsida så man kan skriva och notera mer samtidigt som man kan se det kommande fotot på nästa sida. Det skadar ju inte att papperna i sig är väldig vackra och skapar själv texter till albumet.

Exempel på sidor 

Jag gillar att göra vikningar i mina album så det viks upp och ner och åt sidan. Sedan gömmer jag gärna tags och olika dekorationer bakom saker och i fickor eller liknande. Först en enkel sida med en lite smalare sida som man kan vika upp. och lite gömda tags antingen bakom en dekoration eller i en ficka som på höger sidan.

Så här ser uppslaget ut

Här har jag vikt upp första ”flärpen”Bakom fotomattan på vänstra sidan har jag gömt två taggar och på högra sidan finns det en ficka med lite större fotomattor med plats för många foton. För att göra det enkelt har jag använt det färdiga 6X8 pappersblocket och bara satt en dekoration på varje sida så det känns som en tag. Enkelt, bra att få plats med många foton och snabbt!

Exempel på ett annat uppslag

På vänstersidan har jag arbetat med en enkel ficka igen och stoppat i en tag. På höger sidan så gömmer jag en foto matta bakom taggen.


Exempel på en sida med många vikningar och varianter på en och samma sida.

På vänster sida återigen en enkel tag instoppad bakom en dekoration från sn@p! kittet så enkelt att dekorera med! På höger sidan se det ut som en vanlig sida med lite tags.

Men man kan första vika upp en sida och då se en annan fin tomte. Bakom tomten  döljer det sig en ficka med tags som sticker ut. Så här ser fickan ut med tag på baksidan av tomten. Till vänster finns ytterligare en sida och man skymtar något bakom den sidan.Öppnat upp vänster sidan och man kan se att det finns en sida i mitten med en fickaÅterigen har jag gömt tags/fotomattor Bakom en dekoration. Närmare bild på fickan på högersidan Till sist en bild med hela uppslaget och alla tags/fotomattor.

 

Materiallista:
Simple Stories Collection Kit 12X12 – Simple Vintage Christmas
Scrapbook Adhesives 3L Crafty Foam Tape Roll 4m – White
Simple Stories Simple Vintage Christmas Cardstock Stickers 12X12 – Borders
Simple Stories Sn@p! Card Pack 48/Pkg – Simple Vintage Christmas
Simple Stories Double-Sided Paper Pad 6X8 24/Pkg – Simple Vintage Christmas
Simple Stories Washi Tape 3/Pkg – Simple Vintage Christmas
Simple Stories Stickers 4X6 8/Pkg – Simple Vintage Christmas
Scor tape
Bind-It-All Machine V2 – White
We R Memory Keepers Cinch Wires 1 inch 2/Pkg – Silver
Tonic Studios Craft Perfect 0.38mm A4 – Heavy Weight Construction Acetate

Hoppas ni får en härlig lördag.

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *