October daily med Echo park och Carta Bella

December brukar gå så fort och jag har i alla år gjort en December Daily. Det vill säga ett jul-minialbum med ett foto per dag hela månaden. I år tänkte jag mig ett annat koncept där jag använder min Bullet Journal istället och lägger in små foton i den. Men jag vill ändå gärna dokumentera en månad för det här året med lite mer detaljer om vardagen så det blev en ”October Daily” istället.

När jag fick se de nya höstserierna från Echo Park och Carta Bella så visste jag direkt att de skulle passa perfekt till mitt minialbum.

För att albumet ska vara enkelt att göra med fokus på att berätta hur dagarna är med mycket text så har jag hållit det väldigt enkelt. Vilket är en liten utmaning för mig. 🙂 Ett vanligt ringalbum i storleken 9×9 inch.  Insidorna är  8×8 för det ett format som jag gillar.

Framsidan gjorde jag i svart wellpapp från Tattered Angels. Den är perfekt, lagom kraftig för att vara en framsida som inte är av chipboard och ger även en lite rustik känsla.

IMG_5086

Visar nedan lite olika exempel ur mitt album på hur man kan göra med olika sidor.

Vissa saker gillar man bara och då är det helt ok att bara använda en bit av ett klipparks- papper och favoritpapper som instick mellan dina favorit bilder.

IMG_5088

Ibland behöver man mer utrymme. I det här fallet har jag bigat pappret istället för att skära det vid 8 inch. IMG_5090

Vilket gör att man kan få plats med mer saker. Antingen text eller som i det här fallet ett foto till  på våran tokkatt som gärna lägger sig där dottern är. I det här fallet så fick han inte vara i sängen, han bäddade istället  ner sig på golvet i hennes överkast och bland hennes kläder istället.

Ett alternativ är att skriva ut ett större foto och gömma texten på det som är vikt istället.  IMG_5091

För att få plats med mer foton och även texter kan man göra en ficka där man stoppar ner foton och andra saker som tillhör den dagen.

IMG_5092

En mycket enkel sida där jag får plats att skriva mycket. Efter texten så kan det tänkas att det blir liiiiite mer dekorationer. IMG_5093

Om man har många foton som man vill få plats på samma dag och inte vill göra en ficka så brukar jag skriva ut foto med text som passar storleken på albumet. I det här fallet använde jag Becky Higgins Project Life appen om en dag i London i början av oktober.

IMG_5094

Material

 Echo Park Decorative Brads 30/Pkg – Celebrate Autumn
Echo Park Celebrate Autumn Chipboard 6X13 – Phrases
Echo Park Collection Kit 12X12 – Celebrate Autumn
Carta Bella Fall Break Double-Sided Cardstock 12X12 – Fall Squares
Carta Bella Fall Break Double-Sided Cardstock 12X12 – Brisk Leaves

Hoppas ni får en härlig lördag.

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *