Julreceptsamling av Carta Bella

När jag såg julpapperen som låg kvar på pysselbordet bestämde jag mig – NU ska det ske! Har tänkt på det så många gånger, att jag vill samla mina bästa julrecept på ett och samma ställe. Det är ju faktiskt nu som jag har koll, när julen precis har passerat och recepten jag vill samla ihop är aktuella i huvudet.

Jag ville göra stommen till receptboken själv och jag valde att göra den efter en mall från Graphic45. På deras hemsida har de en flik med ”Project Sheets” och där hittade jag beskrivningen som jag använde till grund. Har dock satt sidor på båda pärmsidorna i det de kallar ”vattenfallsalbum”. Om ni testar, och gör som jag gjort, så vill jag dock tipsa er om att göra ryggen lite bredare.
HÄR hittar ni Graphic45s sida med beskrivningar och jag har använt mig av: Club G45 Vol 4 – Botanical Tea: Card set, Card storage box & Waterfall mini album.

Jag använde mig av ett 6×6-block med julpapper från Carta Bella samt tillhörande dekorationer och Craft Cardstock. Jag hade förbrukat några papper till julkort men det som återstår nu är två hela papper samt en hel del småbitar som kan användas till mer dekoration.

Så här blev framsidan. Jag stämplade ”mina bästa julrecept” med några ministämplar  som jag hittade i mitt stämpelförråd.
Stängningsanordningen är ju alltid spännande – framför mig på pysselbordet låg papperssugrör och jag bestämde mig för att hitta på en egen variant av ”låsning” med hjälp av sugröret, som ju också är dekorativt.Som ni ser har jag limmat fast fyra rader av twine runt boken, och sen har jag bara snott ändarna runt biten sugrör som jag bland annat limmat fast.För att komma åt att sno snöret runt har jag lyft upp sugröret så att det ligger med lite distans till boken.Här har jag istället delat på twinen och knutit en rosett runt sugröret – flera olika lösningar på hur man väljer att låsa fast/stänga 🙂På ryggen har jag limmat fast två brads, jag klippte bort ”benen” på bradsen först – det funkade jättebra att limma fast dem. På både höger och vänster pärm av boken finns ett ”vattenfall” av fyra sidor med plats för en tag, eller två, i varje sida. Här ser ni några av uppslagen i boken.   På tagsen har jag dekorerat med en liten spillbit – alla är olika. Tagsen är utstansade av en Sizzix-die av Tim Holtz, dock har jag kapat längden lite för annars hade de blivit för långa. Och till sist baksidan. Nu återstår bara EN liten detalj – nu ska recepten skrivas in ;-).
Hoppas att jag inspirerat er till att samla ihop era favoritrecept – nästa år, tänk så smidigt med alla recept på ett och samma ställe! 🙂

På återseende! Scrappa lugnt!
lenislenis/Lena

Material:

Carta Bella Double-Sided Paper Pad 6X6 24/Pkg – Christmas
Carta Bella Christmas Ephemera Cardstock Die-Cuts 33/Pkg – Icons
Carta Bella Decorative Brads 25/Pkg – Christmas
Bazzill Cardstock
Tim Holtz Sizzix Framelits Dies 8/Pkg – Tag Collection
Tim Holtz Sizzix Thinlits Die Set 7/Pkg – Stacked Tags
(Jag har använt en äldre die, liknande dessa)

Tonic Studios Craft Guillotine – 22cm Handy comfort + Trimmer 158e
Cutter Bee Scissors 5 Original
Provo Craft Cuttlebug Machine
Scotch Advanced Tape Glider & Tape
Tonic Studios Nuvo Deluxe Adhesive
Stick-It – Die Cut Adhesive Sheets Double Sided
Stix2 Jumbo Roll of Double Sided Foam Tape
Scotch Quick Dry Adhesive
Tonic Studios Nuvo Glue Pen
Zig 2 Way Glue Pen

Det här inlägget postades i Inspiration, Tutorial och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *