Arkitektur – Stampers Anonymous

Något jag verkligen älskar är arkitektur. När jag är ute och reser fotar jag nog nästan fler hus, byggnader, broar etc än vad jag fotar miljön och människorna – jag måste nästan påminna mig själv om att inte glömma fota så att jag får helheten med min reseupplevelse. Annars sitter jag där med mina foton på byggnader och broar när jag kommer hem och undrar hur jag ska få ihop ett album med en komplett historia om min resa ;-). Även när jag promenerar nere i centrum, i min egen stad, njuter jag av väderpinade väggar, snirkliga balkonger och vackra staket.

Med den vetskapen kan ni ju bara gissa hur jag reagerade när jag såg Tim Holtz nya stämpelset Architecture från Stampers Anonymous – jag fullkomligt älskar det! <3 🙂
Idag får ni se två kort jag gjort med stämplarna.

På det första kortet har jag använt mig av Distress Oxider på ett Sheena-papper för att skapa en bakgrund. Först färgade jag in papperet, sen använde jag en av de nya Tim Holtzstencilerna, Gradient Square, och därefter stämplade jag den första stämpeln i Architecture-setet. Jag använde mig också av en stämpel från hÄnglar&Wings – Snorkigt #1 – Nu kan man börja ana musslor i groggen – älskar Snorkigtstämplarna!Dessutom ville jag embossa let´s celebrate från ett Altenew-set. Tanken var att jag skulle embossa i vitt, men…. det gick lite snett ;-). Jag tog burken med clear embossingpulver istället. Jag blir så trött på mig själv när jag gör såna misstag men just denna gången insåg jag att det var ändå ett ganska trevligt misstag jag gjorde – jag tyckte det blev riktigt läckert, eller vad tycker ni?På kort nummer två har jag också använt mig av Distress Oxider till bakgrunden. Här har jag dock tagit ett Glossypapper istället. Jag lägger på färger i flera lager vilket gör att det blir ett fint djup i bilden. När man använder Glossypapper ser det jätteknepigt ut när färgen torkar. Papperet blir alldeles matt och det är inte speciellt snyggt faktiskt…  dessutom färgar det av sig…. Men, då gör man det magiska – man tar Distress Micro Glaze på ett Distress Tool och gnider in i papperet – då framträder färgerna och dessutom förseglar man färgerna så att de ej kletar av sig. Om ni inte prövat tekniken rekommenderar jag er att göra det för det är så kul att se färgerna framträda! HÄR finns en film där Tim Holtz visar tekniken!
På denna bakgrunden stämplade jag den andra stämpeln i setet, med detaljbilder. Då det är ett blankt papper måste man använda rätt dyna – jag använde StazOn. Här stämplade jag hÄnglar&Wings stämpel, Ännu en dag full av omöjligheter, direkt på bakgrunden och Happy Birthday kommer från Altenew. Den är stämplad och embossad i vitt – denna gången blev det rätt ;-D. Nu hoppas jag att jag inspirerat er till att sätta er vid pysselbordet. Kanske vill ni testa tekniken med Oxider och Distress Micro Glaze? Om ni testar – visa gärna era resultat, det är så kul att se och bli inspirerad!

På återseende! Scrappa lugnt!

lenislenis/Lena

Material:

Tim Holtz Cling Stamps 7X8.5 – Architecture
Altenew Clear Stamps 4X6 – Birthday Greetings
InkyWings Motivstämplar Clear Stamps – Snorkigt #1
hÄnglar & Wings Clear Stamps – Snorkigt #3
Tim Holtz Layered Stencil 4.125X8.5 – Gradient Square

Crafters Companion Sheena White Stamping Card 300 gram A4 
Crafters Companion Neenah Classic Crest Card Pack A4
Inkssentials Gloss Paper 8.5X11 10/Pkg – White
Bazzill Cardstock
Distress Oxide
VersaFine Ink Pad – Onyx Black
VersaMark Watermark Stamp Pad 
StazOn Midi Ink Pad – Jet Black
Tim Holtz Distress Micro Glaze 30 ml
Tonic Studios Nuvo Embossing Powder 22ml – Crystal Clear 603N
Tonic Studios Nuvo Embossing Powder 22ml – Glacier White 602N

Tonic Studios Craft Guillotine – 22cm Handy comfort + Trimmer 158e
Cutter Bee Scissors 5 Original
MISTI Stamp Tool
EK Success Powder Tool Applicator
Provo Craft Cuttlebug Machine
Scotch Advanced Tape Glider & Tape
Tonic Studios Nuvo Deluxe Adhesive

Stix2 Jumbo Roll of Double Sided Foam Tape
Scotch Quick Dry Adhesive
Tonic Studios Nuvo Glue Pen
Zig 2 Way Glue Pen

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Arkitektur – Stampers Anonymous

  1. Pingback: Ser du en ljusning? med Stampers Anonymous |

  2. Pingback: Examenskort – Prima marketing |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *