Tema bröllop med Kaisercraft och diverse dies

Idag blir det ett sent inlägg från mig, men jag kom hem sent igår och idag har jag försökt att fota mina kort utomhus vilket varit en rejält utmanande sport inimellan alla regnskurar. Men bättre sent än aldrig heter det ju 🙂

Jag visar idag fem stycken ”o-leniga”kort – jag har inte använt mig av en endaste stämpel! DET är ovanligt för att vara mig – men man ska ju utmana sig själv sägs det och detta var faktiskt riktigt kul 🙂
Jag har använt mig av diecuts samt papper från 6,5×6,5-blocket ur serien Two souls från Kaisercraft. Dessutom har jag använt kortbaser, Tim Holtz metallicpapper och diverse olika dies. Dekorationerna består i snöre/tråd samt Nuvo dream drops.

På det första kortet har jag använt tre olika papper. Bården är från Tim Holtz, Sizzix, en så kallad Impresslits folder, dvs den både stansar och embossar samtidigt!  Lägger man ner så mycket arbete på ett kort är det viktigt att göra något även på insidan tycker jag. Här återkommer jag bl a med lövet som är en Tim Holtz-die från Sizzix. Nästa kort blev med det vackra rospapperet. Bården är även den en Tim Holtz-die från Sizzix, den heter Crochet och det finns fyra bårder i paketet. Det är två olika design på bårderna i två olika storlekar – mycket användbara! På insidan av kortet satte jag samma bård men i den mindre storleken men de är båda utstansade ur Tim Holtz silvermetallicpapper. Nästa kort dekorerades med en av Sizzix jordglobsdies. Som ni ser är den utstansad ur ett mönsterpapper och det är vad jag använt att stansa ut ur till alla korten, eftersom det då matchar perfekt i ton, om jag inte använt silverpapperet. Även bladen är en Sizzix-die från ett set med ”blommor-och-blad-dies”. Under blomma, blad och ringar har jag lagt lite silvertråd vilket är min DT-kollega Annas ”signum” <3 – blir mycket effektfullt tycker jag. Kort nummer fyra har fått ett bakgrundspapper som är silvrigt och vitt, även om silvret syns dåligt på fotot. Nuvos dream drops gör verkligen skäl för sitt namn – de ÄR som en dröm tycker jag; otroligt läckert skimrande. Jag har använt färgen Indigo Eclipse. Love är stansat ur silvermetallic och kommer från Altenew. Sista kortet: snöret/tråden tråden som jag använt från Crafters Companion är ganska kraftigt, men jag har delat på den och fått ett tiotal tunna silvertrådar som passade fint i färgskalan. Även 3D-kuddar gör mycket för att få kortet lite mer levande. Alla skrivrutor är utstansade från en Lawn Fawn die.

Har ni kommit hit har ni orkat kika igenom alla foton 😉 och detta var allt från mig idag.
På återseende! Scrappa lugnt!

Lena/lenislenis

Material:

Tim Holtz Sizzix 3-D Impresslits Embossing Folder – Mini Provincial   
Tim Holtz Sizzix Thinlits Die Set 4PK – Crochet   
Tim Holtz Sizzix Thinlits Dies – Mini Globe   
Tim Holtz Sizzix Thinlits Die set 5/Pkg – Skeleton Leaves   
Tim Holtz Sizzix Thinlits Dies 17/Pkg -Funky Floral   
Altenew Die Set – Script Words   
Lawn Fawn Custom Craft Die – Small Stitched 4 Bar Rectangles   
Lawn Fawn Custom Craft Die – Large Stitched 4 Bar Rectangles   

Bazzill Cardstock
Kaisercraft Paper Pad 6.5X6.5 40/Pkg – Two Souls
Kaisercraft Collectables Cardstock Die-Cuts – Two Souls   

Tim Holtz Paper Stash Stock Cardstock Pad 8X8 36/Pkg – Metallic Kraft   
Tonic Studios Nuvo Dream Drops 40ml – Indigo Eclipse 1796N   
Sara Signature Collection Winter Wonderland 3pk – Metallic Bakers Twine   

Tonic Studios Craft Guillotine – 22cm Handy comfort + Trimmer 158e
Cutter Bee Scissors 5 Original
Provo Craft Cuttlebug Machine
Scotch Advanced Tape Glider & Tape
Tonic Studios Nuvo Deluxe Adhesive

Stix2 Jumbo Roll of Double Sided Foam Tape
Scotch Quick Dry Adhesive
Tonic Studios Nuvo Glue Pen
Zig 2 Way Glue Pen

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *