Album i Simple Vintage Botanicals – Simple Stories

Idag tänkte jag bombardera er med bilder, massor av bilder ;-).
Papperen blev jag överförtjust i när de kom i våras och jag har hela tiden tänkt att jag vill göra ett speciellt projekt med dem. Så efter lång tids förberedelse ”vågade” jag äntligen skära i papperen – det blev förstås ett album!

Serien heter Simple Vintage Botanicals och är från Simple Stories. Jag köpte ett paket 12×12″ samt ett 6×8″ block och det roliga är att papperen i blocket är inte helt identiska med de stora papperen! Dessutom köpte jag matchande ”enfärgade” papper, fast de är ju faktiskt lite mönstrade ton-i-ton, och jag fyllde även på med några extra lösa ark 12×12″.

I kitet ingår ett stickers-ark med underbart vackra bilder!
Dessutom blev det stickers och ramar i chipboard. Även washitejp förstås även om den ramlade bort på bilden ;-). Titta så oerhört vackra chipboard-ramarna är! Jag valde att göra albumet i 8×6″ och på framsidan har jag givetvis satt en av de vackra chipboard-ramarna.
Albumet är byggt av chipboard i pärmen och med vit cardstock. Jag har byggt upp hela albumet själv, enligt eget huvud, men en del flikar och sidor har jag säkert blivit inspirerad av från olika håll, mer eller mindre medvetet :-). Det tar tid att designa och bygga album – men det är SÅ kul! För att chipboard-ramen skulle passa in ”började” jag att sätta papper på kortsidan. När jag vecklar ut albumets pärm ser det ut så här bakifrån. Papperet med text på baksidan är från blocket. Rosetten ser så levande ut! På insidan av albumpärmen har jag satt prickigt papper och detta är första uppslaget. Det finns sex ”flikar” i ryggen, och varje flik innehåller två-tre-fyra sidor. Efter första fliken ligger högerfliken av pärmen invikt och på den har jag också valt att sätta en av de vackra chipboardramarna. Här är pärmens högerflik öppnad och dessutom ser man flikarna på vänstersidan. Under dessa, och övriga flikar som behöver, har jag satt magneter för att de ska sitta på plats.Här kan man tydligt se hur ett av de ”enfärgade” matchande papperen ser ut. Papperet med de tre fjärilarna kommer från blocket… …och jag gjorde en liten bok i boken så att säga :-). Den fäster ihop med magnet förstås! I alla sex flikar finns det plats för en tag. Denna tag har jag gjort enkel, men jag tänker att jag kanske gör någon dubbel också. Avvaktar dock med det tills jag ska sätta in bilder i albumet och anpassar då tagsen utefter behov är tanken. Jag använder mig av stämplar från Prima till att göra en tab för att komma åt att dra upp tagen. Två små flikar som sitter fast med magnet på ”flärpen”. Jag har satt dem på olika höjd för att det inte ska bli för tjockt. I änden på flärpen har jag satt ett klistermärke från stickersarket. Flera av papperen har dessa små rutor, de finns i olika storlekar, och jag tycker det var kul att verkligen använda mig av några. Här valde jag att göra en spetsig flik, och tyckte den rosa fjärils-stickersen passade in fint med den rosa bakgrunden.På motsatt sida är det en ”specialsida” som inte är min egna idé. Det är en scrapvän, Irene, som gör denna i sina album. Tror hon lärt sig på en kurs… …tack Irene! Jag fick till en sida även om jag inte tagit några mått :-). Även om papperen är skirt vackra behövs det lite kontrasterande papper och detta rutiga gillar jag.  Tanken är att jag kommer att sätta in tags i dessa fickor, när jag väl sätter in foton i albumet. Att jag väntar med att göra dem beror helt enkelt på att jag vill anpassa till bilderna. Behöver jag en eller flera tags, ska de vara enkla eller dubbla? Det är svårt att veta innan man har fotona klara. På sista uppslaget gjorde jag flikar på vänstersidan och två flärpar på högersidan… … där jag återigen använde mig av rutor från ett av specialpapperen.Som ni kan se har jag inte dekorerat albumet ännu, mer än med några enstaka stickers. Även här tänker jag vänta tills jag sätter in bilderna i albumet, för att verkligen vara säker på att jag sätter in stickers och chipboard på rätt plats :-).Tog några  närbilder på stickersarket för att ni ska se hur skirt vackra bilderna är :-).

Jag tackar för att ni orkat titta igenom alla bilder idag – och hoppas att jag kunnat inspirera er till att göra er ett eget album! 🙂

På återseende! Scrappa lugnt!
Lena/lenislenis

Material:

Bazzill Cardstock
Bazzill Chipboard Sheets 12X12 – Natural
Simple Stories Collection Kit 12X12 – Simple Vintage Botanicals   
Simple Stories Double-Sided Paper Pad 6X8 24/Pkg – Simple Vintage Botanicals   
Simple Stories Chipboard Frames 6/Pkg – Simple Vintage Botanicals   
Simple Stories Washi Tape 3/Pkg – Simple Vintage Botanicals   
Simple Stories Chipboard Stickers 6X12 – Simple Vintage Botanicals   
Prima Finnabair Cling Stamps 6X7.5 – Don´t Forget To Fly
Basic Grey Magnetic Discs 0,9cm 20/Pkg   

Tonic Studios Craft Guillotine – 22cm Handy comfort + Trimmer 158e
Scor-tape i olika bredder
Cutter Bee Scissors 5 Original
MISTI Stamp Tool
EK Success Powder Tool Applicator
Scotch Advanced Tape Glider & Tape
Tonic Studios Nuvo Deluxe Adhesive

Scotch Quick Dry Adhesive

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *