Halloween kalas!

IMG_E2468

Halloween, delar familjen åt? Jag är född 1981, Halloween är inget som min generation har firat där jag växte upp i alla fall. Men sedan min son började på dagis 2013 har denna tradition visat sig mer och mer. Man får klä ut sig en dag till skolan om man vill och även vi började lite försiktigt med en pumpa på trappen. Förra året klädde barnen ut sig, så åkte vi runt till familjen och sa bus eller godis. I år fick jag frågan av en mamma till sonens klasskamrat om vi ville ”köra” Halloween tillsammans med dom? Jag var lite skeptisk till grejen att gå runt och fråga: Bus eller godis. Min egna mamma är helt emot det, för den tiden på året är den tiden vi ska minnas våra tidigare familjemedlemmar/vänner tycker hon.

Så jag fundera lite till och talade med mamman som föreslagit det hela. De bor i ett annat område och där visade det sig att alla i området har en grupp ihop på Facebook där hade man bestämt en dag samt tid som man skulle förhålla sig till, man skulle även inte knacka på de dörrar som inte hade en pumpa eller lykta tänd framför sin ingång. Detta tyckte jag var super, så jag sa ja! Jag bjöd in två familjer på lite burgare och sminkning innan vi tog oss till området där barnen sedan fick ”Halloweena”. Och så himla mysigt det var! Hela området kryllade med barn och föräldrar ute i mörkret. Jag njöt så av alla glada barn och vuxna! Tänk om det alltid var så mycket folk ute på kvällen! Och barnen respektera att inte knacka på de dörrarna som inte hade pumpa/lykta. Så från att vara skeptisk, så får jag nog säga att detta blir nog en ny tradition i vår familj!

IMG_E2469

Fann denna passande serie från Simple stories för att scrappa mina kort från den kvällen. Härligt glada färger! Här står dottern på våran trapp innan sminkning och innan gästerna kommit!

Hoppas att ni fått en bra start på december och inte stressar för mycket inför julen! Om ni vill så ses vi här om 2 veckor, 4 dagar innan julafton.

Material
Simple Stories Collection Kit 12X12 – Say Cheese Halloween
Scor-Tape 0.25´X27 Yds
Bazzill Cardstock 12X12, 25/Pkg – Orange Peel Black
Texten: Halloween kalas 2019 är från ett gammalt alfabet som inte finns kvar länge, tyvärr.

Kram

250-Maria-CiP copy

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *