Tukaner, tukaner, tukaaaaner – Concord & 9th

Visste ni att det finns cirka 40 arter tukaner? De lever i Syd- och Centralamerika och tillhör hackspettsartade fåglar, men det kan man ju faktiskt gissa sig till. Storleken på näbbarna kan vara upp till 1/3 av kroppens storlek!! vilket är de största näbbarna i förhållande till sin kroppsstorlek hos fåglar. Jag funderar… tror ni att näbbarna är tunga? Hur orkar de hålla upp huvudet?

Dagens kort med Concord&9th:s tukan har en känsla av vår – eller mer tropiskt klimat om man ska vara riktigt noga :-).
Jag har använt mig av stämpeldynor i svart och olika orange nyanser för att stämpla fågeln och sedan har jag faktiskt klippt ut den för hand. Men det finns även matchande dies till stämpelsetet!Till bakgrund har jag använt ett grönt papper ur Lawn Fawns pappersserie Watercolor wishes och stämplat med en bakgrundsstämpel från Wendy Vecchi.
Därefter har jag stämplat löv i olika gröna nyanser som i en bukett.Jag har även stämplat löv som jag stansat ut och för att få lite mer liv i dem har jag format till dem innan jag limmade fast dem på den stämplade lövbuketten. Sist men inte minst, den viktiga pricken över i:et, avslutade jag med Nuvo drops i två olika men matchande färger.

Det var allt för mig denna vecka. Jag önskar er en härlig helg!
På återseende! Scrappa lugnt!

Lena/lenislenis

Material:

Concord & 9th Clear Stamps 4X8 – Toucan Paradise
Concord & 9th Dies – Toucan Paradise
Concord & 9th Dies – Tropical Vibes
Wendy Vecchi Background Stamp – Open Dots   

Crafters Companion Neenah Classic Crest Card Pack A4
Bazzill Cardstock
Lawn Fawn Petite Paper Pack 6X6 36/Sheets – Watercolor Wishes
Lawn Fawn Watercolor Wishes Cardstock 12X12 – Four-Leaf Clover

VersaFine Ink Pad – Onyx Black
Stämpeldynor Lawn Fawn olika gröna och orange nyanser
Tonic Studios Nuvo Glitter Drops – Summer Sunrise 771N
Tonic Studios Nuvo Crystal Drops Collection – Ripened Pumkin 665n

Tonic Studios Craft Guillotine – 22cm Handy comfort + Trimmer 158e
Cutter Bee Scissors 5 Original
MISTI Stamp Tool
EK Success Powder Tool Applicator
Provo Craft Cuttlebug Machine
Scotch Advanced Tape Glider & Tape
Tonic Studios Nuvo Deluxe Adhesive

Stix2 Jumbo Roll of Double Sided Foam Tape
Scotch Quick Dry Adhesive
Tonic Studios Nuvo Glue Pen
Zig 2 Way Glue Pen

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *