Cinch Bindery Tool

Jag gillar att göra album och här har jag gjort ett med vajerbindning, tyckte det var dax för min gamla trotjänare Bian att få börja jobba igen. Det är ju den som man gör hål med och trycker ihop vajern med, tyvärr har den utgått ur sortimentet i butiken men det finns en som heter Cinch Bindery Tool som går precis lika bra att använda. Jag har använt chipboard till alla sidorna men det blev lite tjockt. Till pärmarna funkar det utmärkt, men tror att till bladen inuti skulle det varit bra med dubbla cardstock och så mönsterpappret på det för det här pappret från Tim Holtz är ganska tjockt.

Storleken på det här albumet är 8×12″ och vartannat blad är 4×12″ så jag har alltså använt hela 12×12″ pappret. De små korten på den lilla sidan är riktiga gamla kort från ett album som jag slaktat. Kaffestänk har det visst blivit på alla sidor, gjort med en stencil och Distress Oxide vintage photo.

Paper dolls är ju så roliga att använda. Jag skar till vita kort 9×13 cm färgade in dessa svagt med olika distress oxide färger och sedan klistrade jag på papper dolls. Skar ut i svart för att ha under kortet 9,5x 13,5 cm, satte fotohörn längst ut i varje hörn och sedan kunde jag sätta ditt mitt kort. Nu kan jag ju byta ut dessa påhittade kort till riktiga kort om jag vill.


Påsen jag har med papers dolls innehöll 107 st dolls, tror nästan det är 3 eller 4 olika storlekar av av varje dolls så det är bara att sätta igång och para ihop dom.

Använde mig också av stämplar för att göra kort.

Och här är sidan som jag skall fortsätta med……………………………..

Material:
Tim Holtz Idea-Ology Paper Stash Paper Pad 12X12 36/Sheets – French Industrial
Bind-It-All OWire 4/Pkg Black 1-1/4´
WRMK Cinch Bindery Tool V2 turquoise 
Bazzill Chipboard Sheets 12X12 – Natural
Bazzill Cardstock 8.5X11 25/Pkg- White/Classic
Bazzill Cardstock 12X12 25/Pkg Smoothies – Blackberry Swirl
Tim Holtz Idea-0logy Paper Dolls Die-Cuts 107/Pkg – Vintage Black & White
Tim Holtz Idea-0logy Layers Cards 33/Pkg
Tim Holtz Idea-Ology Spiral Bound Sticker Book – Snarky
Tim Holtz Layered Stencil 4.125X8.5 – Splatters
Tim Holtz Cling Stamps 7X8.5 – Time Travelers
Scrapbook Adhesives 3L Classic Style Paper Photo Corners .5´ Self Adhesive 108/Pkg Black
Tim Holtz Distress Oxides Ink Pad – Gathered Twigs
Tim Holtz Distress Oxides Ink Pad – Hickory Smoke
Tim Holtz Distress Oxides Ink Pad – Vintage Photo
Crafters Companion Spectrum Noir Blending Tool 3pcs
Scor tape
Tim Holtz Tonic Studios Maxi Guillotine 31cm / 12.25 inch – 1980E

Det här sättet att göra böcker och album är riktigt roligt, man kan göra stora man kan göra små för vajern knipsar man av i den storlek man vill ha. Till albumet jag visar här har jag använt vajerns hela längd. Ha det gott och var rädda om varandra.

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *