Distressrutor & Stenciler

Hej på er!

Anna här idag med lite härlig inspiration i form av Distressrutor och stenciler.
Vad kan det månne bliva av det? Jo, tillsammans med härliga färger av några Distress Oxide’s, läckra stenciler, snygga stämplar och dies så ska vi nog kunna få ihop något skoj.

För att få en distressruta på min kortpanel ”maskade” jag av en rektangulär ruta med hjälp av sk. Purple Tape som är en speciellt framtagen maskeringstejp för scrapbooking/cardmaking papper. Den har alldeles lagom fästförmåga för att fästa utan att förstöra.

Då jag maskat min ruta så tar jag vald kulör av Distress Oxide och ett blending-verktyg. Jag använde en blending brush även kallad ”life changing brush”, haha!
Hursomhelst så blandar jag på med min borste till dess att min ruta är fylld med färg. Sedan lägger jag vald stencil ovanpå min nyss infärgade ruta, fäster den med en bit Purple Tape och tar en annan färg av Disress Oxides och en ren blending brush och går lite försiktigt över stencilen med min borste med ny färg. Om jag nu vill och det passar i mönster och stil kan jag göra om samma procedur med en ny stencil och färg.

Nu när min distressruta är klar så lägger jag till min text och i det här fallet valde jag bara stämplar till ett av korten och både stämplar och en die till det andra. På det gula kortet har jag även värme-embossat ordet ”friends” med clear embossing-pulver för att få en lite härligt lackig yta.
På det rosa kortet avslutade jag med några svarta Nuvo Crystal Drops.

Ja men nuuu kööör vi!! 🙂

Material:

Crafters Companion White Stamping Card 60/Pkg A4
Tim Holtz Distress Oxide Ink Pad – Ripe Persimmon
Tim Holtz Distress Oxide Ink Pad – Mustard Seed
Tim Holtz Distress Oxide Ink Pad – Picked Raspberry
Tim Holtz Distress Oxide Ink Pad – Iced Spruce
Altenew Die – Mega Friend
Altenew Clear Stamps 6X8 – Mega Greetings 3
Picket Fence Studios Blender Brushes 4/Pkg – Broad
Tim Holtz Layered Stencil 4.125X8.5 – Bouquet
Tim Holtz Layered Stencil 4.125X8.5 – Doodle Art 1
Tonic Studios Nuvo Crystal Drops – Ebony Black 650N
iCraft Removable Purple Tape 1.5X15yd Roll
Ranger Embossing Powder 34ml – Clear
Sizzix Heat Tool Dual Speed

Kram Anna

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *