Våtembossing med Stencil

Denna veckan har jag provat en teknik som jag först såg Jennifer McGuire gör och ville testa själv. Tekniken går ut på att embossa med en helt vanlig stencil vilket jag tyckte var en kul idé.

Här ser ni mina Distress Oxides, Stamping Card och Stenciler som jag har tagit fram för att göra mina kort denna veckan. Först så börjar jag med att göra mina bakgrunder med hjälpa Distress Oxide.

Jag börja med att lägga min bakgrund och över det lägger men sedan en av stencilerna, jag tejpade den så den verkligen ligger på plats. På toppen av detta en våt Baby-wipes och överst en embossningmatta innan jag körde igenom allt i min Gemini.

Här ser ni mitt resultat med min våt-embossade bakgrund som jag gjort med en helt vanlig stencil och just denna är en från Dyan Reaveley som heter Betsy`s Block och bakgrunden är gjord med dessa snygga Distress Oxide.

Jag har en hel påse med det underbara Baseboard Dolls från Tim Holtz och denna gången fick det bli en av det stiliga männen i kostym som fick vara i centrum.

Det färdiga kortet med en grattishälsning till en man som börjar bli ”gammal och grå”, den stickersen hittade jag i Stickers Boken-Clipping.

Jag passade ju på att göra två olika bakgrunder och detta är min andra bakgrund gjord på samma sätt med en stencil och en Baby-wips. Effekten blir snygg på Distress Oxide tycker jag. Texten är stämplad med Archival Ink Jet Black och jag tycker att det passar det här lilla paret så bra. Stickers kommer från Tim Holtz Stickers Bok-Clipping och den är fyllt med massor av olika stickers både formaten och färgerna är lite olika som ni ser på mina två olika som jag använt här.

 

Material:
Crafters Companion White Stamping Card 60/Pkg A4
Tim Holtz Idea-Ology Baseboard Dolls
Tim Holtz Idea-Ology 4,5X8,75 622/Pkg – Clipping Stickers Book
Crafters Companion Collage Stamps – Born to Fly
Dylusions Stencil 5X8 – Betsy´s Block
Tim Holtz Layered Stencil 4.125X8.5 – Mosaic
Ranger Archival Ink Pad – Jet Black
Tim Holtz Distress Oxide Ink Pad – Rusty Hinge
Tim Holtz Distress Oxide Ink Pad – Fossilized Amber
Tim Holtz Distress Oxide Ink Pad – Tattered Rose
Tim Holtz Distress Oxide Ink Pad – Scattered Straw
Tim Holtz Distress Oxide Ink Pad – Spiced Marmalade
Lawn Fawn Clear Stamps 3X2 – Year Six
Lawn Fawn Custom Craft Die – Scripty Happy
Crafters Companion Die-Cutting & Embossing Machine – Gemini A4
Crafters Companion Gemini Accessories – Rubber Embossing Mat

 

Det var allt från mig denna måndagen mitt i semestern jag hoppas att ni får tid över till att testa nya Scrapideér precis som jag .

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *