Happy Birthday — Sizzix-Tonic Studios-Heidi Swapp

Idag vill jag visa er två kort, ett med vit och ett med craftfärgad kortbas, men med samma upplägg i övrigt. Förutom kortbasen i craft har jag enbart använt mig av vitt papper och Distress oxiderna enligt bild, förutom dies och stämplar förstås. Distressdynorna är så härliga att jobba med och det är lite svårt att låta bli dem ;-).Jag har färgat in Crafters Companions White Stamping Card med de olika färgerna. En bit papper med de gröna färgerna och en bit med gul-orange-cerise. Därefter har jag använt mig av en, som ni vet vid detta laget, favoritdie från Sizzix – Floral layers – och stansat ut blommor och blad. Den dien är verkligen SÅ användbar och SÅ fin tycker jag :-).  Ibland kan layerdies (lager-på-lager-dies) vara lite svåra att montera men dessa är inte det. När man stansar ut blir det en markering i det utstansade som guidar i hur man ska limma på nästa del. Ser ni bilden med lövet nedan? Jag har försökt att ”smyga in” lager två av lövet mot sin position, ser ni att det finns en markering i det undre lövet som matchar det övre?Den stora blomman har fler detaljer men även här matchar de övre blombladen markeringen i det undre.Lager två pålimmat, lite snett som ni ser men vad gör det? Absolut ingenting, det syns inte! I mitten på lager två ser ni också markeringen där lager tre ska limmas. Det är alltså hur smidigt som helt att limma ihop dessa blommor och blad :-).Förutom Floral layers från Sizzix har jag använt mig av textstämplar från Heidi Swapp samt en smal bakgrundsstämpel från Tonic Studios. Bakgrundsstämpeln har jag stämplat längs med kortet, vid sidan. Jag har använt mig av samma färger som till blommorna och bladen. Jag använde Mistin, för då kunde jag stämpla en och en färg i taget utan att ”blanda ihop” färgerna för mycket. När jag färgat in mindre ytor av stämpeln på tre fyra ställen med en färg sprayade jag även lätt med lite vatten över stämpeln, innan jag stämplade, för att trycket skulle bli lite mer diffust med snyggare övergångar mellan färgerna. Därefter var det bara att torka rent stämpeln och fortsätta med nästa färg tills jag fått ett tryck av hela stämpeln. Fördelen med Distress Oxiderna är ju att de fungerar att stämpla på annat än vitt och därför blir det ett bra tryck även på den craftfärgade kortbasen. Kortet med craftfärgad kortbas är uppbyggt på precis samma sätt som det vita. Jag älskar typsnittet på textstämplarna från Heidi Swapp och jag valde att stämpla på en utstansad cirkel, från en Tim Holtzdie. ”Same-same but different” som man brukar säga. Vilket är snyggast, vit eller craft kortbas? Det är väl en smaksak, men jag kan inte säga att jag gillar det ena eller det andra bättre – jag gillar dem båda två :-).Det var allt för denna veckan från mig!
På återseende! Scrappa lugnt!

Lena/lenislenis

Material:

Sizzix Thinlits Dies – Floral Layers 20-01   
Tim Holtz Sizzix Thinlits Die Set 6/Pkg – Stitched Circles   
Tonic Studios Stamp Set Sentimental Strip – It’s Your Special Day 1365E   
Heidi Swapp Minc Clear Stamps 14/Pkg – Sentiments  

Crafters Companion White Stamping Card 60/Pkg A4   
Bazzill Cardstock

Distress Oxide
VersaFine Ink Pad – Onyx Black

We R Memory Keepers Trim & Score Board
Tonic Studios Craft Guillotine – 22cm Handy comfort + Trimmer 158e
Cutter Bee Scissors 5 Original
MISTI Stamp Tool
Picket Fence Studios Blender Brushes 10/Pkg – Full Set
Tonic Studios Nuvo Light Mist Spray Bottles 2/Pkg – 849N
EK Success Powder Tool Applicator
Gemini Crafters Companion
Scotch Advanced Tape Glider & Tape
Tonic Studios Nuvo Deluxe Adhesive
Stick-It – Die Cut Adhesive Sheets Double Sided
Stix2 Jumbo Roll of Double Sided Foam Tape
Tonic Studios Nuvo Glue Pen

Det här inlägget postades i Inspiration, Tutorial och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Happy Birthday — Sizzix-Tonic Studios-Heidi Swapp

  1. Elizabeth Lukas Sjöblom skriver:

    Jätte fina kort och en mkt bra beskrivning!
    Har köpt blomdaisen men inte använt den ännu., men nu ska den fram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *