Merry Christmas med Vicki Boutin Teknik


Denna veckan har jag provat att göra en teknik med Distress Ink, Stenciler och stämplar som jag såg Vicki Boutin göra när det var Scrapbooking Day förra veckan. Jag blev sugen på att testa själv och här är mina resultat.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är texty_20201009_230910.jpeg

Här ser ni vad jag lagt fram för att göra mina kort, Distress Ink Oxide, Stencil, stämplar, vitt Stamping paper och Distress Sprayer.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är texty_20201009_230835.jpeg

Här ser ni hur jag har gjort min bakgrund med Kissing Techniques, jag lägger min Distress färg på ett genomskinligt Plast. Tror att det här är en baksida till ett helt vanligt stämpelset som jag har fått över. Spraya på färgen med vatten och dra sedan färgen över pappret försiktigt som om du Kysser din Svärmor inte Brad Pit, som Vicki Boutin säger. Glöm inte att torka emellan lagren.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är texty_20201009_230222.jpeg

Sedan har jag stämplat min julgranar på min bakgrund, och Trixet här är att ha en stämpel som inte är heltäckande. Detta för att du skall kunna se bakgrundsfärgen igenom. Den stora granen är en gammal stämpel. När Vicki Boutin gjorde detta så använde hon fjärilar. Så det går ju att göra med vilka stämplar du har hemma som inte är helt täckande. Detta var mitt kvällsprojekt i soffan, klippa ut dem förhand.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är texty_20201009_230950.jpeg

Här ser ni min bakgrund till själva kortet och även här Kissing Technique. Nu skall jag dessutom ge min bakgrund en extra detalj genom att med samma färg som min bakgrund är gjord lägga färg igenom min stencil.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 20201009_225352-1.jpg

Här ser ni en närbild på bakgrunden och granarna. Texten och granarna har jag stämplat med Achival Ink-Jet Black.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är texty_20201009_225928.jpeg

Här ser ni mitt Blåa julkort en väldigt kul teknik och har ni inte provat så måste ni göra det.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 20201009_225402.jpg

Den röda bakgrunden är gjord på samma sätt och här har jag lagt till en liten guldtråd och som ni ser vita Nuvo Drops.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är texty_20201009_230013.jpeg

Här ser ni mitt färdiga kort och som ni ser så får ni en uppmaning dags att börja med Julkorten..det går fort nu 😉 .

Material:

Ranger Archival Ink Pad – Jet Black

Tim Holtz Layered Stencil 4.125X8.5 – Flourish

Tim Holtz Distress Oxide Ink Pad – Faded Jeans

Tim Holtz Distress Oxide Ink Pad – Speckled Egg

Tim Holtz Distress Oxide Ink Pad – Festive Berries

Tim Holtz Distress Oxide Ink Pad – Worn Lipstick

Ranger Archival Ink Pad – Jet Black

Crafters Companion White Stamping Card 60/Pkg A4

hÄnglar & Wings Clear Stamps – Uppish #2

hÄnglar & Wings Clear Stamps – Granar

Tonic Studios Nuvo Crystal Drops – Gloss White 651N

Tim Holtz Distress Sprayer 118ml

Det här var allt från mig denna måndagen hoppas att ni nu har fått inspiration att börja med era julkort.

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

5 svar på Merry Christmas med Vicki Boutin Teknik

 1. Inga skriver:

  bra förklaring, på något som jag vill prova, men har du någon länk till Vicki ?

 2. Pyssel Karin skriver:

  Vad kul att du vill prova Inga, Vicki Boutin är en fantastisk inspiratör. Här kommer en Youtube video där du ser precis hur hon gör. Lycka till!
  https://www.youtube.com/watch?v=sZMTxg41_Cg&ab_channel=Scrapbook.com

 3. Inga skriver:

  Hej! Jag undrar vad det är för stämpel du har använt på den snirkliga granen?
  Inga

  • Pyssel Karin skriver:

   Hej Inga!
   Tyvärr är det ett gammalt clearstampset från Reprint som jag hade bland mina julstämplar..men det finns ju många andra fina att välja på.
   Lycka till

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *