Shrink Plastic och Foam

Kallt och snö i Göteborg och det är jättehärligt med vinter. Men börjar så smått längta till våren och då passar det med ett fjärilskort igen. Panelen har jag färgat in med Distress oxider och markerat runt om med foil, stencil och använde min Foil Quill pen. Bokstäverna till Grattis är utstansat i vit Bazzil foam som har en klistrig baksida, och jag stämplade lite på foamen innan jag stansade ut. Stämpeldynan som jag använde är en mini Archival ink Ground espresso, ville inte ha svart utan en mjukare färg.

Här ser ni hur stora fjärilarna är utstansade och hur små de blev när jag värmt plasten. Plasten har en blank och en matt sida till dessa fjärilar jag jag använt den matta sidan att stämpla på med samma stämpel och färg som till bokstäverna. När jag skulle värma på platsen använde jag mig av Sizzix Accessory Shrink Plastic Accessories, en matta som man lägger det utstansade på och sedan lägger man ett nät över och så värmer man. Det funkade jättebra.Till den lilla vita fjärilen fick det bli den blanka sidan på plasten som framsida.
Jag fäste fjärilarna på kortet med Multi medium matte.Material:
Bazzill Cardstock 12X12, 25/Pkg – Orange Peel White
Crafters Companion White Stamping Card 60/Pkg A4
Tim Holtz Distress Oxide Spray 57ml – Wild Honey
Tim Holtz Distress Oxide Spray 57ml – Ripe Persimmon
Tim Holtz Distress Oxide Spray 57ml – Salty Ocean
We R Memory Keepers Foil Quill Foil Sheets 4X6 30/Pkg – Peacock
We R Memory Keepers Foil Quill Freestyle Pen – Standard Tip
Tim Holtz Layered Stencil 4.125X8.5 – Thatched
Sizzix Surfacez Shrink Plastic 8.5X11 10/Pkg – White
Sizzix Accessory Shrink Plastic Accessories
Tim Holtz Sizzix Thinlits Dies 20/Pkg – Flutter
Tim Holtz Sizzix Bigz Die – Tattered Butterfly 19-01
Tim Holtz Cling Stamps 7X8.5 – Etcetera
Bazzill Self Adhesive Foam Sheet 12X12 – White
Tim Holtz Distress Archival Mini Ink Kit – Kit #3
Scor-Tape .125X27 Yds
Ranger Multi Medium 113ml – Matte

Ha det gott så syns vi här snart igen

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *