Sizzix-Oliver grattar

Även idag får ni se ett kort med Oliver – Tim Holtz ljuvliga hare. Den räknas väl visserligen som att den hör till påsken men visst håller ni med om att den är användbar året runt?
Idag blev det ett grattiskort :-).

Oliver är ju enbart en av alla de underbart söta djurdies som Tim Holtz och Sizzix gjort och jag tänkte visa er lite hur de ser ut och fungerar. Man kan ju lätt bli lite skrämd av att det finns enormt många delar och att man inte skulle klara ut att sätta ihop djuret – alternativt bli sittande i timmar att stansa och limma. Därför vill jag visa er hur smart och genomtänkt det är, för många delar är det ju, det kan man inte förneka.

Diesen är konstruerade på det viset att alla delar som ska vara i EN färg har de grupperat till en die så att man stansar ut allt i en färg samtidigt. På baksidan av dien står skrivet vilken färg man ”ska” stansa i.
Oliver består exempelvis av fem olika nyanser av grå. Jag har radat upp de olika ”grå” diesen: Grey-1, Grey-2, Grey-3 etc. Givetvis stansar man ut i den färg man önskar, men det som står på baksidan motsvarar bilden på förpackningen.

Här ser ni bilden på förpackningen samt de dies jag ska stansa ut i vitt respektive svart. De har lagt ihop bröst+svans på en die, ögonvitor+ögonblänk+tänder på en annan – två olika vita.

Så det enda man behöver göra är att kombinera ihop diesen med de olika färger på cardstock som man önskar. Här är jag redo att börja stansa ut.

Efter utstansningen kommer monteringen. Man får kika på bilden, är det någon del som måste monteras i en viss ordning dvs som sitter under något? De större delarna monteras före de mindre. I botten, att montera på, finns själva kroppen och om ni kikar på bilden så ser ni att diesen även gör markeringar så att man vet hur och var man ska montera. Det är SÅ smidigt och enkelt! Jag kan villigt erkänna, jag har suttit bra mycket längre och monterat andra dies med färre delar. Sizzix djurdies är så genomtänka och tydliga.

Jag färgade in white stamping card med två blå distress oxider till bakgrunden. Därefter använde jag Lawn Fawns ”Stitched cloud backdrop” till att få den fina molnbakgrunden. Textstämpeln kommer från hÄnglar & Wings.

Grästuvan färgade jag in med lite grön distress oxide för att den skulle bli mer levande och jag har lagt på några droppar Nuvo crystal drop i genomskinligt – ”morning dew”.

Kolla in detaljerna på Oliver – visst är han söt <3 🙂 .

Det var allt för mig denna veckan, visst skulle det bli scrapväder i helgen? 
På återseende och scrappa lugnt! 🙂

Lena/lenislenis

Material:

Tim Holtz Sizzix Thinlits Dies – Oliver Colorize   
Lawn Fawn Custom Craft Dies – Stitched Cloud Backdrop: Portrait   
hÄnglar & Wings Clear Stamps – Inbjudan Script   

Crafters Companion White Stamping Card 60/Pkg A4
Bazzill Cardstock
Distress Oxide
VersaFine Ink Pad Onyx Black   
Tonic Studios Nuvo Crystal Drops – Morning Dew 677N   

We R Memory Keepers Trim & Score Board
Tonic Studios Craft Guillotine – 22cm Handy comfort + Trimmer 158e
Cutter Bee Scissors 5 Original
MISTI Stamp Tool
Picket Fence Studios Blender Brushes 10/Pkg – Full Set
Tonic Studios Nuvo Light Mist Spray Bottles 2/Pkg – 849N
EK Success Powder Tool Applicator
Gemini Crafters Companion
Scotch Advanced Tape Glider & Tape
Tonic Studios Nuvo Deluxe Adhesive
Stick-It – Die Cut Adhesive Sheets Double Sided
Stix2 Jumbo Roll of Double Sided Foam Tape
Tonic Studios Nuvo Glue Pen

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Sizzix-Oliver grattar

  1. Laurie skriver:

    Hi from Washington State USA. Love your cute card!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *