Altenews sommarmelon

Idag visar jag er två kort som jag gjort med melonstämpelsetet från Altenew. Gillar dessa små set med stämplar och tillhörande die på olika teman. Både användbara och bra pris!

Bakgrunderna är gjorda med distressoxider, har använt mig av två röda och två gröna färger på white stamping card. Därefter har jag stansat ut dem med Lawn Fawns stitched rectangle dies.

Jag stansade sedan ut två scalloped ramar med Geminidies från Crafters Companion. Otroligt prisvärda dies och de finns i alla varianter man kan tänka sig. Dessutom kan man välja att stansa ut dem på olika sätt då ytter- och innerramarna är separata. Jag har bara börjat att fylla på förrådet men behöver helt klart fler varianter 😉 .
Den större ramen satte jag på sniskan och klippte bort det som kom utanför…

…medan jag monterade den mindre ramen rakt och klippte bort vänsterkanten istället.
Jag valde att stämpla melonerna med samma färger av distressoxider för att de skulle matcha, sedan monterade jag dem på 3D-kuddar, lite omlott, och texten tyckte jag passade bra inne i respektive ramar.

Avslutningsvis valde jag att dekorera med några enamel dots från Altenew. Dessa finns i många olika färgställningar och paketen är stora. Dessutom finns det även några hjärtan och stjärnor i förpackningen vilket är kul!
Ett tips jag har – om du inte har en så kallad Jewel Picker – skaffa dig en! Jag har aldrig trott att jag behövt en, men när jag väl köpte den vet jag inte hur jag klarat mig utan i alla år. Den är helt oumbärlig när man vill montera småsaker och verkligen få dem där man vill ha dem.

På återseende! Scrappa lugnt!

Lena/lenislenis

Material:

Altenew Mini Delight Stamp & Die Set – One in a Melon
Gemini Elements Die – Inverted Stitched Scallop Square
Lawn Fawn Custom Craft Die – Small Stitched Rectangles
Lawn Fawn Custom Craft Die – Large 4 bar Stitched Rectangles

Crafters Companion White Stamping Card 60/Pkg A4
Bazzill Cardstock

Distress Oxide
VersaFine Ink Pad – Onyx Black
Altenew Enamel Dots 153/Pkg – Red Cosmos

Uchida Jewel Picker Double Ended

We R Memory Keepers Trim & Score Board
Tonic Studios Craft Guillotine – 22cm Handy comfort + Trimmer 158e
Cutter Bee Scissors 5 Original
MISTI Stamp Tool
Picket Fence Studios Blender Brushes 10/Pkg – Full Set
Tonic Studios Nuvo Light Mist Spray Bottles 2/Pkg – 849N
EK Success Powder Tool Applicator
Gemini Crafters Companion
Scotch Advanced Tape Glider & Tape
Tonic Studios Nuvo Deluxe Adhesive
Stick-It – Die Cut Adhesive Sheets Double Sided
Stix2 Jumbo Roll of Double Sided Foam Tape
Tonic Studios Nuvo Glue Pen

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 250-lena-cip-copy.png
Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *