Exploding Box

Hej, tänk att vi redan är inne i oktober månad, första riktiga höstmånaden. Nu exploderar naturen i hösten alla underbara färger. Vad passar inte bättre än en Explosion Box 🙂
Det finns ett väldigt bra hjälpmedel för att göra en Explosion Box, We R Memory Keepers Explosion Board, följer man den så är det lätt som en plätt. Det finns också väldigt bra filmer på Youtube som visar hur man gör och inspirerar. Jag kommer att visa en väldigt massa bilder på hur jag har gjort, om ni nu orkar att se på dem 😉
Så här kommer det att se ut när jag har limmat ihop alla boxarna. Men innan jag gör det så har jag limmat på kardstock eller mönsterpapper på ut- och insida. Mönsterpapperet är ett äldre block från Crafters Companion, som tyvärr inte finns i butiken. De olika boxarna kan se lite olika ut lite beroende på vad jag har gjort med dem. Några har fått fickor till tex. tags eller foton. Här är det fantasin som får styra.

Här är alla boxarna innan jag limmat ihop dem så att de alla sitter ihop till en Explosion Box. Lägger ut den största boxen och limmar fast den som kommer näst i storlek. Gör så tills alla är fastlimmade.

Här är alla locken som även de är gjorda utefter boarden. Alla mönsterpapper har jag mätt ut så att de är något mindre än den ytan som jag skall limma fast dem på. Det för att stommens färg skall bli en ”ram” runt mönsterpapperet.

Självklart fick lockens insida också mönsterpapper.

Så här blev boxen när alla boxar är stängda med sina respektive lock.

Några av bilderna nedan ser ni boxarna med respektive lock.

Den minsta boxen lät jag vara stängd för att kunna lägga i en liten present.

Hur jag dekorerade varje box låter jag behålla för mig själv och den som fick den 🙂 Men utsidan kan ni få se lite av. Locket fick en stämpel från hÄnglar & Wings som jag har målat med alkoholpennor och satt på 3-D kuddar.

Så här ser boxen ut från sidan. Klippte ut en blomma från ett av mönsterpapperen och stansade ut några blad som jag målade. Stansade ut hjärtana (som jag har i mina gömmor) med rose gold papper. Kan avslöja att jag stansade ut en hel del till de små boxarna i just rose gold papper.

Material:
We R Memory Keepers Explosion Board
Bazzill
Crafters Companion – Peony Collection
Tonic Studios Craft Perfect Mirror Card A4 250gm – Burnished Rose Satin
We R Memory Keepers The Works All-In-One Tool
Tim Holtz Tonic Studios Craft Guillotine 22cm – 160E
Tonic Studios Nuvo Deluxe Adhesive 200N
Tim Holtz Tonic Studios Haberdashery Scissors 5
Scrapbook Adhesives 3L 3D Self-Adhesive Foam Squares 217/Pkg – White Thin Mixed
Tim Holtz Distress Mini Ink Pad – Vintage Photo
Inkssentials Ink Blending Tool
hÄnglar & Wings Clear Stamps – Blom- och Kaninflicka
Spectrum Noir Illustrator

Här är den Tutorialen av Michelle Allen som inspirerade mig: Camp Happy Bear Explosion Box Tutorial – YouTube

Hoppas ni vågar försöka 🙂

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *