En rund tavla med hål i mitten – Mixed Media

Vem har sagt att en tavla måste vara fyrkantig? Ibland kanske man behöver skojja till det lite och det passade jag på att göra när jag la vantarna på dom här härliga chipboard-cirklarna från Tonic Studios! Med lite lager struktur i botten med hjälp av modeling paste, gesso, matt medium och bikarbonat (!) blev det en riktigt mysig grund att jobba på. Vad som hamnade var har jag ingen aning om, jag blandade och smetade på av hjärtans lust tills jag var nöjd helt enkelt. Strukturen kommer ifrån att jag skrapat och gjort mönster i ”geggan” innan det torkade.

Idén till landskapet föddes när jag såg de härliga Diesen från Tim Holtz / Sizzix – det partiet i mitten längst ner på ”tavlan”. Det som verkligen bygger ett djup i bilden. Visst vill man följa med på äventyr? Lite som Narnia nästan… Till sidorna har jag använt lite äldre dies med granar från Tim Holtz. Snön i förgrunden är byggd med Light modeling paste och massa trådar + glitter (vilket kanske inte syns så bra på bild). Det är samma lätta modeling paste jag smetat på granarna som är på sidorna + strösslat glitter på innan det torkat.

Färgerna på ramen/tavlan i botten är Distress Mist, akrylfärg från Finnabair, Gesso och avslutningsvis lite vax. En ganska duktig röra av flera lager och olika färger tills jag kände att det hörde ihop med landskapet jag ville bygga på tavlan.

Material:
Tonic Studios Build a Wreath 3/Pkg – 3 Ring Greyboard 1398E
Tim Holtz Sizzix Thinlits Dies – Snowscape
Tim Holtz Idea-0logy Chipboard Quote Chips 58/Pkg – Word & Phrases
Tim Holtz Idea-Ology Paper Dolls Die-Cuts 66/Pkg – Christmas 2021
Prima Finnabair Art Basics Heavy Gesso 250ml – White
Ranger Multi Medium .5oz Bottle – Matte
Prima Finnabair Art Basics Light Paste 236ml – Opaque Matte
Tim Holtz Idea-Ology 4,5X8,75 622/Pkg – Clipping Stickers Book
Prima Finnabair Wax Paste Opal Magic 20ml – Vintage Silk
Tonic Studios Nuvo Glitter Collection – Diamond 705N
Distress Spray Stain 
Prima Art Alchemy – Liquid Acrylic Paint

Kram Lisa

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *