Pioner från Crafters Companion

Pioner är verkligen en av de vackraste blommor jag vet så när jag såg pionen bland de flera olika blomdiesen från Crafters Companion som kommit in till butiken var det inte mycket att fundera över :-).

Mina första pioner fick bli rosa, det fungerar bra till Enchanted Dreams – de vackra papperen i lila toner från Crafters Companion. Jag valde en stor text från hÄnglar & Wings, som jag stämplade i svart och även embossade. Eftersom blommorna är så stora och maffiga väger texten upp det tycker jag.

Blomdiesen är i fyra olika storlekar. Kanterna är först inkade med distressoxidedyna, Worn lipstick, och därefter formade jag blombladen. Jag använder mig av verktyg, metallkulor i olika storlekar, och en mjuk matta. Jag lägger blombladet på den mjuka mattan, rullar med kulan på blombladet och formar det sakta men säkert. Jag börjar med en större kula och minskar ner till mindre och mindre allt eftersom. Jag har även sprayat blombladen inimellan för att de ska vara lättare att forma dem.
När blombladen är formade är det dags att sätta ihop dem. Här kan man ju variera sig i all oändlighet. Som ni ser på mina två blommor har jag gjort dem olika, den högra blomman är både större och har många fler blomblad än den vänstra. På den vänstra har jag inte använt den största storleken på blomblad utan enbart de tre mindre. På den högra har jag gjort många lager, använt alla fyra storlekar och jag har även använt två färger på cardstock.

Pistillerna i mitten är en die som finns med i setet men här skulle man ju även kunna sätta pärlor, halvpärlor eller plastpistiller (finns också i butiken) om man vill variera sig.

På återseende! Blir det något skapat hos er i helgen? Det ska det bli hemma hos mig är tanken :-). Scrappa lugnt!
Lena/lenislenis

Material:

Crafters Companion Belle Countryside Metal Die – Precious Peonies
hÄnglar & Wings Clear Stamps – Stora Texter #4

Crafters Companion White Stamping Card 60/Pkg A4
Bazzill Cardstock
Sara Davies 6×6 Paper Pad – Enchanted Dreams   

Distress Oxide
VersaFine Ink Pad – Onyx Black
VersaMark Watermark Stamp Pad
Tonic Studios Nuvo Embossing Powder – Crystal Clear 603N

We R Memory Keepers Trim & Score Board
Tonic Studios Craft Guillotine – 22cm Handy comfort + Trimmer 158e
Cutter Bee Scissors 5 Original
MISTI Stamp Tool
Picket Fence Studios Blender Brushes 10/Pkg – Full Set
Tonic Studios Nuvo Light Mist Spray Bottles 2/Pkg – 849N
EK Success Powder Tool Applicator
Gemini Crafters Companion
Tonic Studios Floral Crafters Tool Kit – Item 266e
Scotch Advanced Tape Glider & Tape
Tonic Studios Nuvo Deluxe Adhesive
Stick-It – Die Cut Adhesive Sheets Double Sided
Stix2 Jumbo Roll of Double Sided Foam Tape
Tonic Studios Nuvo Glue Pen

 

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *