Art Journal med guldkant

Godmorgon!

Lisa här idag och jag tänker bjuda på en Art Journal-sida med guldskimmer! Japp, lite extra lyx alltså, det kan vi behöva lite då och nu – visst?

I bakgrunden har jag blandat Dina Wakleys akrylfärger Lime + Turkos, därefter torkade jag bort lite färg med en babywipe genom en stencil och fick på så vis ett ljusare mönster.
Några bitar washitape för att bygga intresse och ovanpå det en liten bit papper från hennes Collage Collective-bok. Sedan limmade jag på ansiktet som är Collage Tissue. Jag fyllde i lite linjer och skarvade med egen penna för att få det lite tydligare.

Nu till guldkanten!
Här har jag tagit guldfolie som reagerar på värme (viktigt!), alltså sånt man använder för foliering i tex en Minc. Jag la det ovanpå min sida, och ovanpå foliebiten la jag samma stencil som jag använde i bakgrunden!
Sedan har jag använt mig av Foil & Quill. Det finns pennor man kan ”freestyla” med och det finns mindre pennor som man använder tillsammans med sin skärplotter. Jag hade det sistnämnda så jag värmde upp den via en USB-plugg och använde helt enkelt den som en lös liten penna – det funkar! Se bara till att ha en av hållarna utanpå den lilla ”pennan” eftersom det blir VARMT att hålla i annars! Sedan följde jag insidan av stencilens hål i ett lagom tempo så folien skulle hinna värmas och fastna på underlaget. Det behöver inte vara snigelfart, men är du för snabb fastnar det inte riktigt. Prova dig fram! Undvik att ha pennan på stencilen eftersom värme som bekant smälter plast! Jag såg ingen påverkan på den jag använde, men jag höll heller inte det varma stiftet mot plasten.

Avslutningsvis skvätte jag loss över sidan med Dinas Glossy Spray.

Material:

We R Memory Keepers Foil Quill Starter Kit
We R Memory Keepers Foil Quill Foil Sheets 4X6 30/Pkg – Gold Finch
We R Memory Keepers Foil Quill Freestyle Pen – Bold Tip
Dina Wakley MEdia Acrylic Paint 29ml – Turquoise
Dina Wakley MEdia Acrylic Paint 29ml – Lime
Dina Wakley MEdia Stencils 9X6 – Angled Paint Blobs
Dina Wakley MEdia Mixed Media Collage Collective 2 – Volume 2
Dina Wakley MEdia Tissue Pack 7.5X10 20/Pkg – Church Doodles
Dina Wakley MEdia Washi Tape – Set 1
Dina Wakley MEdia Gloss Spray 56ml – White
Dina Wakley MEdia Gloss Spray 56ml – Fuchsia
Dylusions Creative Journal Small 5X8

Jag passar även på att lägga in den här lösa sidan med det röda löv-hjärtat som jag gjorde på Liven som sändes 13 februari på Facebook. Vill du kika så finns den kvar under videoklipp!
I början av samma live kikar vi lite snabbt på den nya stansmaskinen från Sizzix – Big Shot Switch Plus.

På hjärtesidan är bakgrunden ”ink-smooshad” med Distress Pearlescent Crayons!
Hjärtat är utstansat ur röda papper som jag gjort själv genom att spraya Distress Spray Stain + Distress Oxide Spray + lite glimmer spray på ett mixmedia-papper.
Svarta stänk + svart skugga är gjord med Graphite Sticks från Prima.

Exakt hur det är gjort ser du om du kikar på Liven enl. instruktion ovan.

Material:

Crafters Companion White Stamping Card 60/Pkg A4
Tim Holtz Distress Crayon Pearlescent Set – Holiday #2
Tim Holtz Distress Crayon Pearlescent Set – Holiday #1
https://www.ciliinpapers.se/category.html/distress-spray-stain-3
https://www.ciliinpapers.se/category.html/distress-oxide-spray-2
Dylusions Shimmer Spray 29ml – Fiery Sunset
Tim Holtz Sizzix Thinlits Dies – Leaf Fragments
Tim Holtz Cling Stamps 7X8.5 – Mesh & Linen
Tim Holtz Cling Stamps 7X8.5 – Etcetera
Prima Water-Soluble Graphite Sticks 6/Pkg

 

Kram Lisa

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *