Archival Ink som Resist-Spelar pappret någon roll?

Denna veckan har jag blivit inspirerad av Tim Holtz när han visade det nya mini Archival Ink med Distress färger. Han stämplade Archival Ink på ett Distress Specialty Stamping paper och sedan färgade han in allt med Distress Ink/Spray och självklart ville jag ju testa själv. Dock hade jag inte någon koll på vad det är för speciellt med just det här Specialty Stamping paper. I det här fallet så spelar det väldigt stor roll vilket papper man använder. Häng med här så får in se skillnaden.

Jag började med att ta fram Crafters Companion White Stamping Card, det var det pappret jag hade hemma. För spelar pappret verkligen någon roll ? Mina gamla mini Archival Ink och ett gäng stämplar från Vicki Boutin.

Att stämpla mina ormbunkar funkar ju bra så klart och färgerna är ju jättefina. För att få tekniken att fungera är det Distress Ink eller Distress Spray som gäller. Och det går att lägga ett lager med färg med hjälp att Brayern ovanpå stämpeln. Tyvärr så funkar inte alls tekniken med White Stamping card så jag får försöka med något annat..

Jag hade även Vicki Boutin Foudations Paper så det fick bli mitt nästa försök med att testa tekniken. Foundations Paper är ett tjockt och slätt papper som passar extra bra till Mixed Media, dock ej för preparerat med Gesso. Detta fungerade lite bättre men ändå inte som jag hade tänkt mig.

Mitt sista försök gör jag med Specialty Stamping Paper, och det är ju helt annorlunda i sin struktur. Detta papper är väldigt glatt, det känns nästan som ytan på ett fotografi. Självklart fungerar ju denna tekniken superbt på detta papper precis om Tim Holtz visade på sin Live-sändning på YouTube. Jag visste faktiskt inte ens om att det var så stor skillnad på ett Specialty Stamping Paper och flera av det vanligaste cardstocken som jag använder.

Här ser ni mina tre olika papper längst ner till vänster White Stamping card, ovanför denna Foundations Paper och det till höger som den gula Ormbunken verkligen syns är ju förstås Specialty Stamping Paper. Där syns ju verkligen Archival ink som den restist som den faktiskt blir här. Sämst fungerar ju White Stamping Card där den gula ormbunken helt försvinner, jag har till och med försökt att lyfta bort lite av Peeled Paint med en stencil. Tyvärr så gjorde mitt försök till lyfta bort färgen varken från eller till som ni ser.

Här ser ni samma uppläggning som ovan White Stamping Card, Foundation och Specialty Stamping Paper. För att färga in den bruna Distress Ink över den stämplade ormbunken, först skall Archival Inken vara riktigt torr. Sedan har jag använt min Distress Brayer för att lägga på ett snyggt lager med Distress Ink på mina cardstock. Det är också väldigt viktigt att det är Distress Ink och inte Oxide.

Mitt sista försök är att sprya mina bakgrunder med Distress Spay och även här så är det Specialty Stamping Paper där det den Spiced Marmalade stämplad med Archival Ink är den som visar den orangefärgen bäst. Men även med det andra pappren så får man ju ändå ett helt okej resultat.

Material:

Tim Holtz Distress Specialty Stamping Paper 4 1/4X5 1/2 20/Pkg

Inkssentials Specialty Stamping Paper 8,5X11

Crafters Companion White Stamping Card 60/Pkg A4

Vicki Boutin Mixed Media Foundations Paper 12X12 12/Pkg 140lb Smooth White

Tim Holtz Distress Brayer 2,5inch – Small

Tim Holtz Distress Archival Mini Ink Kit

Tim Holtz Distress Ink Pad – Gathered Twigs

Tim Holtz Distress Ink Pad – Peeled Paint

Tim Holtz Distress Spray Stain 57ml – Wild Honey

Tim Holtz Distress Spray Stain 57ml – Frayed Burlap

Vicki Boutin Acrylic Stamps 10/Pkg – Fernwood Documented

Så svaret på min fråga om pappret du använder spelar någon roll? Ja för denna tekniken så spelar det verkligen en stor roll. Det som du behöver för att få den här Resist Tekniken så är det bara Specialty Stamping Paper som gäller.

Lycka till med stämplingen och alla papper som ni har hemma. Prova och se vad som händer för alla papper har olika egenskaper.

Ha en riktigt skön Lördag

Det här inlägget postades i Tekniker, Tutorial och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *