”Färglägg” med Embossing Glaze

Har gjort några kort med dies och embossing glaze från Tim Holtz. Jag älskar verkligen Embossing Glaze. Hur kul som helst att arbeta med. Blir en transparent lite typ emaljerad yta när man värmer den. Det är i grund och botten embossingpulver men de flesta är opaka. (inte alla pulver är opaka som tex clear)

”Papercut Chicks Colorize” HUR söta är inte dessa kycklingar? Alla Colorize dies bygger ju lager på lager med många delar. Dessa är smart utmärkta på baksidan i vilken färg man ska stansa ut dem i. Man kan såklart stansa i vilken färg man vill, detta är bara ett hjälpmedel att hålla reda på alla delar.
Jag valde dock att stansa ut dem i vitt Neenah Card från Crafter’s Companion. Behöver inte färgade delar då jag tänker färga dem med embossing glaze.
Jag använder en gammal embossing dyna som jag inte är rädd om då det är lite kladdigt och pulver hamnar lite överallt. Jag trycker helt enkelt cardstocken mot dynan och…
Sen trycker jag delarna mot ett papper där jag hällt ut embossing glaze i lite olika färger.

Sen är det bara att värma alla delar med fön så pulvret smälter och montera ihop dem. En pincett är att rekommendera för att hålla alla små delar, blir lätt varmt om fingrarna annars.

Färdigt resultat.
När jag ändå höll på att kladda med pulver i olika färger stansade jag ut lite olika lövdies också från Tim Holtz.
Samma procedur igen… tryck mot stämpeldyna sen mot embossing glaze i olika färger.
En färgglad mix av löv i olika former.
Blev kort av några löv. Då jag inte hittade min ”You Color My World” stämpel från Lawn Fawn fick min gamla dymo göra jobbet istället.
Slutligen slängde jag ihop några ATC kort med löv och die cuts från Tim Holtz ( inte är riktigt klara ännu)

Det var allt för mig för denna gång, vi ses om ett par veckor igen. Glad Påsk önskar jag er alla. // Katalin

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *