Dina Wakley pouring medium och cell creator.

Pouring medium är ett medium som gör akeylfärger mer rinniga och hällbara. Cell creator ändrar densiteten på dina färgblandningar för att skapa isolerade variationer i färgerna, vanligtvis kallade ”celler”

De flesta använder nog tekniken på canvas/målardukar men utrymme behövs, skyddat underlag då det rinner färg precis överallt. Jag satsade på liten skala och körde på ATC kort.

(I wanted to try pouring Medium and Cell Creator from Dina Wakley/Ranger Ink. It’s a bit messy so I decided to try to make just a few small ATC cards.

Färgerna kan man sen hälla ut en och en i hög eller mönster på det man vill, bästa underlagen är tex målardukar eller tjockare Chipboard. Tunnare papper, cardstock, stampning Card är lite för vekt för mängden färg och det viker sig/blir knögligt. Jag valde att hälla alla färgerna en efter en i en liten behållare.
(I poured all the colors, one by one into one plastic cup, without mixing the colors together)
Jag använder yupopapper, Yupo cardstock är ett syntetiskt icke poröst papper med slät yta. La Yupo pappret som ett lock på färgburken och vände det upp och ner. Se till att ha ett bra underlag då detta är kladdigt och färgen rinner överallt. Jag använder ett urdiskat stort tråg. I botten har jag lagt en bit cardstock och några rullar washitape som är gamla och inte används längre så överflödig färg har möjlighet att rinna av arket.
(I used Yupo paper instead of cardstock/chipboard. Just place the paper on top of the cup and turn everything upside down)
Sen är det bara att lyfta burken med färg sakta och färgen flyter ut, celler börjar bildas direkt. (Just slowly lift the cup and the paint starting to create cells)
Sen får man lyfta arket för att ”flytta runt färgen” och täcka hela arket. som sagt det är kladdigt men kul. Jag lät färgen rinna ut i hörnen och det mesta rann av ner i lådan.
(Lift the Yupo paper and help the paint to the corners)
Sen är det bara att låta torka. Då yupo pappret är icke poröst så tar det ganska lång tid för färgen att torka. Mina låg en hel vecka för säkerhets skull så de skulle vara garanterat torra. (Done, all you had to do is let it dry, it took almost a week for the pains to dry completely on Yupo)
Sen är det bara att använda dem till nåt… jag valde att skära ner dem i ATC storlek och valde att stämpla med några stämplar från Tim Holtz som är i just ATC storlek. Använde VersaFine som är en permanent dyna. Archival Ink fungerar också bra. Den tog dock också ett par dagar på sig att torka helt. Man kan alltid använda en heat tool och värma så torkar den fortare, tänk bara på att akrylfärgen kan börja bubbla om den blir för varm.
(Finally I cut them into ATC cards 2.5”X3.5” and picked out a few components stamps from Tim Holtz / Stampers Anonymous and stamped the cards with VersaFine)
Färdigt resultat. ;))
(…and the finished card)

Vi ses snart igen // Katalin

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *