Dyalog Insert Book-Never Stop Exploring

Denna veckan har jag äntligen öppnat och börjat kladda i min Dyalog Insert Book, för detta har jag tagit fram Vicki Boutins Foundations paper och en Blank Dyalog Insert Book, just denna görs inte längre men det finns många andra.

This week have I finally opened my Dyalog Insert Book I have for a long time intended to do this.

Här ser ni mina Distress Ink och Oxide, stencil, Dyalog Insert Book, Foundations paper och mina journal clips för att hålla sidorna i boken på plats.

Here you have the Distress Ink and Oxide, Stencil, Dyalog Insert Book, Foundations Paper and my journal clips to hold the pages in place.

Här ser ni hur jag medvetet har gjort stora fula runda cirklar med min Distress Mini Ink Blending Tool och detta har jag gjort för att ladda färg innan jag skall spraya detta med vatten.

I have used the Distress Ink with the Mini ink Blending Tool and on purpose made some circles with the Blending Tool. I have made this for loding my colors before spraying this backround with water.

Här har jag sprayat min bakgrund med vatten och låtit det rinna ner för att göra en helt annan bakgrund än mina stora runda cirklar. När det har torkat så tänker jag lägga en stencil ovanpå denna bakgrunden och denna gången Vicki Boutins Creative FX Glaze, men det går att lägga en mousse/wax eller Gesso som du färgar in för att få samma effekt.

When I have sprayed my background and let it dripp and then dry you have an completley diffrent background than the big circles with Distress Ink. When the background is dry I placed a stencil ontop of it and used Vicki Boutin Creative FX Glaze, you can also use mousse/wax or Gesso for the same effekt.

Som ni ser så har jag stämplat i den fortfarande blöta Glazen, tänk bara på att göra rent stämplarna noga annars blir det svår när du skall använda dem nästa gång. Jag har stämplat med Distress Oxide och använt två olika stämpelset från Tim Holtz.

I stamped my Distress Oxide in the wet Glaze to get a cool effect but don´t forget to clean your stamps carefully. The stamp is from Tim Holtz.

Här ser ni att jag har klistrat in min lösa sida i min Dyalog Insert Book, jag har också rundat kanten för att få den lik boken och svärtat kanterna med Distress Oxide Black Soot. Texten kommer från en stickersbok från Tim Holtz.

This is my page that I have glued down in my Dyalog Insert Book, on the edge I have used Distress Oxide Black Soot. The stickers is from a Tim Holtz Sticker Book-Metallic.

Jag hade ju över Glaze på min stencil och istället för att bara tvätta bort det gör jag som jag oftast gör, sprayar det med lite vatten och vänder stencilen nedåt på ett White Stamping Card. För att få ett bra tryck låter jag min Brayer gå över stencilen några gånger och så enkelt får du en Cool bakgrund. Texten kommer från hÄnglar&Wings och är stämplad med Archival Ink-Black Soot.

This is a card I made from the leftovers from the stencil with the Glaze. I spray water on the stencil and turned it upside down on my White Stampingcard, I call this my Ghost Print. The stamped text is from hÄnglar&Wings.

Material:

Dylusions Dyalog Insert Book

Vicki Boutin Mixed Media Foundations Paper 12X12 12/Pkg 140lb Smooth White

Dina Wakley MEdia Journal Clips 6/Pkg – Small

Ranger Mini Ink Blending Tool 1 inch – Round

Tim Holtz Distress Mini Ink Pad – Broken China

Tim Holtz Distress Oxide Ink Pad – Broken China

Tim Holtz Distress Sprayer 118ml

Wendy Vecchi MAKE ART Stay-tion 12inch

Vicki Boutin Mixed Media Creative FX Glaze (slut på lager)

Tim Holtz Layered Stencil 4.125X8.5 – Wildflower

Tim Holtz Cling Stamps 7X8.5 – Field Notes

Tim Holtz Cling Stamps 7X8.5 – Etcetera

Tim Holtz Distress Oxide Ink Pad – Black Soot

Tim Holtz Idea-Ology Spiral Bound Sticker Book 4.5X8.5 – Metallic

Crafters Companion White Stamping Card 60/Pkg A4

We R Memory Keepers Crop-A-Dile Retro Corner Chomper Tool – 0.125inch & 0.375inc

Tonic Studios Craft Tacky Glue 120ml

hÄnglar & Wings Clear Stamps – Jättesnorkigt #1

Tim Holtz Distress Archival Mini Ink Kit – Kit #3

Tim Holtz Distress Brayer 2,5inch – Small

Stix2 Jumbo Roll of Double Sided Foam Tape 5mmx3mmx20meter – White

Det här var superkul att göra och ett format som passar mig väldigt bra. Dessutom är det lätt att ha med sig en sån här Insert Book om man är på resande fot. Ni som är sugna kolla gärna in Dyan Reaveleys härliga videos som finns tex på Youtube där hon ger tips och visar allt som behövs..tyvärr så tror jag att mitt #villhöver konto börjar fyllas på igen 😉 .

Ha en super härlig lördag!

Det här inlägget postades i Art Journal, Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *