Metallicteknik med Distress Paint-Tim Holtz

Idag är det min tur att inspirera er med någon teknik som jag vanligtvis inte använder. Jag har valt att göra två olika kort med samma teknik som jag sett att Tim Holtz använder.

Today it´s my day to inspire you in och Autum challenge today with a technics that I usually not use. I have choose to do two cards with a technics that I have seen Tim Holtz use.

Bakgrunden görs med ett antal Distress Paint som jag lagt på med Blending Foams-Domed och lite High-light färg med fingrarna.

Jag har valt färgerna Saltwater Taffy, Wild Honey, Rusty Hinge, Mowed Lawn och min metallic färg är Antiqued Bronze.

My background have I done with some Distress Paints and a Blending Foams-Domed and the colors are Saltwater Taffy, Wild Honey, Rusty Hinge, Mowed Lawn och my metallic color is Antiqued Bronze.

Här ser ni mina Distress Paint i färgerna Barn Door, Aged Mahogany, Broken China, Uncharted Mariner och metallic färgen på denna färgställningen är Brushed Pewter.

My second background have I made with Barn Door, Aged Mahogany, Broken China, Uncharted Mariner and the metallic color is Brushed Pewter.

Här ser ni min bakgrund som för denna teknik skall få ett lager med Metallic Paint, det gäller att snabbt stryka ett tjockt lager med Metallic Paint och inte gå tillbaka och fylla på med mer färg för då har redan det understa lagret torkat. Och sedan spraya splatters med vatten på Metallic färgen låta vattnet sjukna in och sedan torka med ett vanligt papper för att få fram bakgrunden på vissa ställen igen.

The key technics is to make a thick layer with Metallic Paint and not brush on the same spot twice and be really fast with the water splatters to prevent the Metallic Paint to dry before I can wipe it of again.

Min först bakgrund (den till höger) blev jag inte nöjd med och det är för att det gäller att vara väldigt snabb med Metallic färgen för tricket här är att inte låta den torka innan du sprayar vatten på den. Det är också viktigt att inte gå tillbaka och lägga på mer färg utan att ha tillräckligt med färg på din borste/pensel så att du täcker bakgrunden med ett lager. Och Spraya på med vatten i stora pölar. Den till vänster behöll jag så den är vad jag kommer att använda till mitt ena kort.

On my background to the right I was to slow, and the Metallic Paint was dryed to fast and the techinics failed. On the left I was quicker and I sprayed big pools with water and I could wipe off again.

För att dämpa min bakgrund och göra den lite mer ”skitig” har jag mixat två bruna färger av Distress Ink och för att det skall blanda sig riktigt väl så har jag använt min Blending Foams Domed. När jag var nöjd så har jag även här sprayat vatten i lite större pölar och torkat med papper för att få fram ett annat utseende på min bakgrund.

To make the background more grunge I have mixed two brown Distress Ink and mixed them together with Blending Foams Domed. And again pools with water and wiped it of with som paper.

Här ser ni mina färdiga bakgrunder, några färgade cardstock, stämplar från hÄnglar&Wings och en dies från Sizzix som jag har tänkt att använda till mina kort.

Here you have my two backgrounds and some colored cardstock, stamps from hÄnglar&Wings and dies from Sizzix.

Här ser ni min Piratskalle och det lite läskiga spindlarna, den lite spydiga texten kommer från stickersboken Big Talk Snarky. Jag har klipp stickersen lite smalare för att passa på mitt kort.

My background with the Metallic paint and the spiders and the cute skull with hearts from hÄnglar&Wings, the stickers is Big Talk Snarky.

Här ser ni min andra bakgrund, jag har använt min Misti Stamping Tool för att stämpla min Piratskallar då det är mycket svårare att stämpla över min bakgrund än på ett vanligt cardstock. För att få en lite mer skarp Piratskalle har jag även embossat med clear embossing.

To stamp my skull I have used my Misti Stamping Tool, to stamp more than once and also embossed with clear embossing powder.

Här ser ni mina två färdiga kort med Metallic Paint över Distress Paint för att göra en lite mer spännande bakgrund.

This is my two card with the Metallic Paint over Distress Paint to make my background.

Material:

Ranger Mini Ink Blending Foams 1inch Round 10/Pkg – Domed

Distress Paint Flip Top

Crafters Companion – White Multi-Purpose Card 60/Pkg – A4

Tim Holtz Distress Sprayer 118ml

Tim Holtz Distress Collage Brush 1.25inch

Tim Holtz Distress Ink Pad – Walnut Stain

Tim Holtz Distress Ink Pad – Vintage Photo

Tim Holtz Idea-Ology Kraft Metallic Paper Pad 8X8 36/Pkg – Confections

Crafters Companion Centura Pearl Card Pack A4 10/Pkg – Platinum

hÄnglar & Wings Clear Stamps – Piratskallar A7

Tim Holtz Sizzix Thinlits Dies – Spider Web 20-07

Tim Holtz Idea-Ology Spiral Bound Sticker Book – Big Talk Snarky

Original MISTI Stamping Tool

Ranger Archival Ink Pad – Jet Black

Ranger Super Fine Embossing Powder 17gr – Clear

Idag är sista lördagen i Oktober och nästa vecka är det säkert många som är ledig och då finns det ju säkert till att sitta hemma och pyssla lite extra. Varför inte testa att göra lite Metallicteknik 🙂 .

Ha en riktigt skön lördag

Det här inlägget postades i Inspiration, Kort, Tekniker och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *