Att använda sina stämplar till nya saker….

Jag älskar att hitta på nya användningsområden för mina pysselsaker och vad är bättre än att göra saker att ge bort? Här har jag på ett enkelt sätt skapat ett vackert blockljus med mina senaste stämplar från Tim Holtz, alltså de är så vackra! Du hittar dem här! Man kan ju bygga egna motiv genom att stämpla med många olika stämplar och göra som ett collage eller bara en enkel, oändliga möjligheter. Jag har valt att satsa på ett jultema såklart men man kan ju anpassa motivet till mottagaren och göra helt unika motiv. Detta blir perfekta presenten till fröknarna, till kollegan, julklappsleken, gå bortpresenten eller till bästa pysselkompisen!

Gör såhär: stämpla motivet på ett tissue paper från Dina med en vattenfast dyna, älskar Versafine dynan då den ger så ”rent tryck” men även Arcival dynorna fungerar bra. Klipp ut motivet så nära kanten på motivet du kan och placera på ditt ljus. Lägg en bit bakplåtspapper över och spänn fast genom att hålla på baksidan. Blås med Embossing föneneller din Heat It Tool över motivet och du ser ljuset smälta under och motivet ”limmas fast”. Det går fort så man får va lite på sin vakt då stearin har en låg smältpunkt. Man måste ha ett bakplåtspapper annars rinner stearinet iväg. Sen trär jag ett snöre runt och ljuset är klart!

Så in och kika på alla nya julstämplar och skapa dina egna julklappar, roligt, enkelt och väldigt uppskattat att få något som någon skapat!

Kram på er och hoppas ni får lite fin snö!

/Emma

Det här inlägget postades i Allmänt, Inspiration, Tekniker, Verktyg och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *