Vår gästdesigner Hanna Imeryd inspirerar

Det är äntligen dags att på riktigt presentera vår första gästdesigner som ska inspirera oss – Hanna Imeryd:

Hej,

Jag heter Hanna Imeryd och de kommande tre månaderna har jag fått den stora äran att vara Gäst-DT här hos CiLi in Papers! Jag är 45 år gammal och bor i Stockholm tillsammans med min sambo, mina tre pojkar (15, 14 och 3½) och mina två katter. När jag inte pysslar, arbetar jag som ekonomichef på ett IT-företag, något som jag gjort i över tio år, och trivs lika bra nu som då. Jag har annars en lite brokig yrkeshistoria bakom mig: florist, webbdesigner, säljare, dekoratör/visual merchandiser, ekonomiassistent och nu ekonomichef. Jag har alltid varit kreativt lagd, och upptäckte scrapbooking när jag arbetade som au pair i USA för 23 år sedan. Intresset höll i sig även när jag kom hem, även om det gått i perioder genom åren. När mina äldsta barn var små sattes pysslandet på paus, men när jag blev gravid med min minsting 2019, tog jag upp pysslandet igen. För mig är pysslandet återhämtning, en chans att pausa från en i övrigt rätt hektisk vardag med mycket jobb och vardagspusslande. Det är i scrapbookingen jag hämtar kraft och tankar energi!

Det är som sagt scrapbooking jag brinner för, och jag gör layouter i 30*30 först och främst. Jag scrappar stort som smått; vanliga snapshots från vardagen, födelsedagar, årets första snö etc. Jag fyller i snitt 4-5 album för varje år som gått, och min önskan är att barnen, när de är äldre, skall bläddra i dem och minnas livet där och då. Pga min pysselpaus under ett par år, arbetar jag mig nu även bakåt för att dokumentera åren som varit, en bild i taget. Det är fantastiskt roligt att djupdyka i gamla minnen och få dem dokumenterade!

För min första layout som Gäst-DT hos CiLi in Papers, har jag valt den fantastiska kollektionen ”Noteworthy” från Simple Stories som kom ut under senhösten 2023. Jag tycker om färgerna och den lekfulla blandningen av olika mönster på pappren – blommor, text, gem etc.

I denna layout ville jag dokumentera när vi under jullovet tog med de äldsta barnen till ett ”escape room” som var fantastiskt roligt! Jag printade två av bilderna som jag tog, och valde ett filter som gjorde färgerna i fotona lite dova och pastelliga. Detta för att de skulle fungera bra färgmässigt med den papperskollektion jag valt.

Jag valde ut fem papper som jag stansade ut sexkantiga former ur. Dessa klistrade jag sedan fast kant i kant på en cardstock från Bazzill med hjälp av dubbelhäftande tejp från Tonic Studios, så att det bildade ett slags mönster. Det här är ett bra knep när man inte har så stora pappersbitar kvar, men ändå vill kunna använda flera av dem i en layout. Då är det enkelt att stansa ut pappersbitar i olika former och sedan pussla ut dem i olika mönster på cardstock. På så vis får jag ut så många fler layouter ur papperskollektionerna som jag köper!

De två fotona fick ett mönsterpapper i mintgröna toner som bakgrund innan jag klistrade fast dem ovanpå de andra mönsterpappren.

Därefter valde jag ut två textklistermärken från det ark med klistermärken som kom med papperskollektionen. Dessa textrader fäste jag ovanpå de två bilderna.

Något som jag älskar med Simple Stories kollektioner, är att det finns så mycket mer än bara vackra papper! Det finns alltid ephemera, klistermärken, enamel dots och journaling bits som man kan köpa till. Och, det bästa av allt, foam stickers! De är verkligen mina favoriter och blir perfekta som titel på en layout! I denna layout valde jag en foam sticker med texten ”Memories”, samt två olika ephemera som jag klistrade fast med hjälp av häftkuddar, för att skapa lite fler lager. Jag tog även grå sytråd som jag snodde ihop lite så där lagom trassligt och fäste bakom ephemera. Detta för att skapa lite lekfullhet. Jag klistrade fast några genomskinliga paljetter som gav lite liv, samt tog tre tillhörande enamel dots i matchande färger som fick bilda en liten triangel.

Jag brukar för det mesta ha journaling i mina layouter för att skriva några rader om fotona jag har scrappat, och detta blev det även i denna layout.

Slutligen använde jag en mica spray i färgen ”turkish rose” som jag stänkte lite av på de tomma ytorna i layouten.

Material:
Simple Stories ”Noteworthy” paper collection kit.
Simple Stories ”Noteworthy” enamel dots 
Simple Stories ”Noteworthy” foam stickers.
Simple Stories ”Noteworthy” bits and pieces.
Bazzill cardstock i färgen ”Natural”.
Tonic Studios Nuvo Mica Mist i färgen ”Turkish rose”.
EK Success Large punch ”Hexagon”.
Tonic Studios dubbelhäftande tejp.
Tonic Studios häftkuddar.

#scrapbooking #CiLiinPAPERS #PaperCraft #creative #inspiring #crafting   #Layout #Cilipysslatillsamans  #SimpleStories #Noteworthy #Guestdesigner

Det här inlägget postades i Layout och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *