En lila midsommardröm!

Lila har inte varit en favoritfärg hos mig, men efter att ha lagt vantarna på den fantastiska kollektionen ”Simple Vintage Meadow Flowers”, har jag blivit omvänd! Därför bjuder jag idag på en layout i just lila toner. Bilderna är från årets midsommarafton som firades med goda vänner.

Mina tre foton valde jag att printa ut i ett ganska litet format. Detta för att jag redan hade en bild av att jag ville ha dem monterade på lila tags. Först monterade jag dem dock på vit cardstock, för att få lite kontrast. Jag tycker att det blir en snygg inramning.

Sedan stansade jag ut tre stycken tags i lila papper som jag fäste mina foton på. Jag satte i öljetter i matt silver, och trädde jutesnören i hålen.

Som bakgrund använde jag ett enfärgat papper från kollektionen. Det är off white på ena sidan, och härligt syrenlila på andra sidan (det var detta jag stansade ut mina tags i). Därefter valde jag ut tre olika mönsterpapper som jag fäste på vardera kant. Det blommiga papperet valde jag att riva kanten på för att ge ett mjukare intryck.

Mina tags med foton fäste jag längs med kanterna, ovanpå mina mönstrade papper. Sedan petade jag in blommor från kollektionens stickersbok, samt fäste klistermärken med meningar från kollektionens cardstock stickers-ark. Även några ephemera samt enamel dots från kollektionen tillkom mot slutet.

Ovanpå alla blommor har jag målat med Nuvos aqua shimmer pen för att få det att glittra så där härligt!

Min titel ”Midsommar” är foam stickers från Simple Stories.

Jag hoppas att ni tycker om layouten!

Kram, Hanna

Material som jag har använt:
Simple Stories Vintage Meadow Flowers – basic cardstock
Simple Stories Vintage Meadow Flowers – Collection kit
Simple Stories Vintage Meadow Flowers – stickers sheet
Simple Stories Vintage Meadow Flowers – Stickers book
Simple Stories Vintage Meadow Flowers – Bits and pieces die cuts
Simple Stories Vintage Meadow Flowers – bits and pieces die cuts, floral
Simple Stories Vintage Meadow Flowers – enamel dots
Simple Stories Alpha Foam Stickers
Sizzix Thinlits Die Set – Vintage tags and banners
Nuvo aqua shimmer pens

Det här inlägget postades i Inspiration, Layout och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *