Christmas in July!

Fastän det är mitt i sommaren, tänkte jag idag inspirera er med ett juligt minialbum!

Fram till för ett par veckor sedan hade jag aldrig gjort ett minialbum, men efter att ha snubblat in på en tutorial med RosaKelly på Youtube, är jag nu helt fast! Det är otroligt roligt att pyssla album, även om det är lite tidskrävande.

För detta album har jag använt den fantastiskt fina julkollektionen ”Sugarplum wishes” av Paige Evans som släpptes förra året. Det är en härlig, färgstark kollektion som är väldigt rolig att pyssla med.

Pärmarna och ryggen till albumet är uppbyggda på mount board från Crafter’s Companion, men vanlig chip board fungerar också. Mitt album gjorde jag i måtten 5,5” * 7,5”, och mount board-delarna är klädda i vit vanlig cardstock från Bazzil.

Att ha en score board när man gör ett minialbum är att föredra, även om det fungerar att göra vikningarna på egen hand.

Insidan på pärmarna dekorerades med mönsterpapper från kollektionen. Jag har arbetat med ett paperpad istället för lösa papper. Just när man gör minialbum är det bra att ha många papper att välja mellan för ett få en variation, samtidigt som man vill att albumet skall matcha fint mellan de olika sidorna. Själva ryggen till albumet där sidorna skall fästas är även den gjord i mönsterpapper, med härliga julgranar på. Jag gjorde fyra små flikar där varje enskild sida skall fästas.

Därefter gjorde jag fyra olika sidor. Jag lämnade dem öppna upptill samt på ena sidan så att jag kunde limma fast flikar, för att på så vis skapa mer utrymme och variation i albumet. Jag gjorde flikar som man öppnar uppåt, samt åt sidan. Det är även viktigt att lämna ena sidan öppen, så att man kan limma fast sidorna på de små granflikarna på albumets rygg.

När alla flikar var på plats, limmade jag fast varje sida på albumets rygg.

Därefter kom det roligaste – att dekorera! Jag limmade fast ett matt silvrigt papper på fram- och baksidan av albumet. Ovanpå limmade jag fast ett fantastiskt julblommigt papper ur kollektionen, samt lite dekorationer.

Till insidan av albumet skar jag ut fotobaser ur vit cardstock som jag sedan limmade fast på sidorna samt i några av flikarna. På så vis är det förberett för alla bilder jag vill sätta in när det närmar sig jul. Sedan limmade jag fast dekorationer lite var stans i albumet. Just den här kollektionen har så många fina dekorationer att välja mellan!

En ficka med tag fick det bli också. På baksidan av tagen har jag limmat fast en fotobas så att jag kan addera ett litet foto sedan. Det turkosa pappret till vänster, fälls ut till tre olika flikar där jag kan fästa olika foton.

Jag hoppas att ni fick lite inspiration, även om julen just nu känns väldigt långt borta!

Kram,
Hanna

Material jag har använt:
Paige Evans – Sugarplum Wishes paper pad
Paige Evans – Sugarplum wishes ephemera floral
Paige Evans – Sugerplum Wishes ephemera icons
Paige Evans – Sugerplum Wishes mini alpha thickers
Crafter’s Companion – mount board white
Crafter’s Companion – luxury cardstock silver
Nuvo glue

Det här inlägget postades i Inspiration, Jul, Minialbum och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *