Vackra bakgrunder med Perfect Pearl

Jag har blivit smått besatt av att utforska vad man kan använda Perfect Pearl till. Dessa små burkar med skimrande pulver går att användas till massor av roliga saker. Perfekt Pearl har den fiffiga egenskapen att vatten fungerar som bindmedel vilket gör att det blir lätt att använda. Ett enkelt sätt att använda Perfect Pearl är att göra egna mister med det. Ta en Mini Mister, tillsätt vatten och ett par knivsuddar Perfect Pearl. Skaka om och du har en vackert skimrande mist att spraya på papper, band eller dekorationer. Vill du ha en färgad mist kan du tillsätta ett par droppar Distress refill eller stämpla din Distressdyna (eller annan dye-dyna) på plast, spraya lite vatten och häll i flaskan. Med lite akrylfärg i misten blir den mer täckande. Det är bara att experimentera, jättekul!

Men detta är inte vad jag gjort till idag. Jag har febrilt försökt få Perfect Pearl att fästa på OH-plast. Jag har inga alco inks men tycker att OH-plast är ett roligt material. Efter många misslyckade experiment så läste jag om hur man kan göra fina bakgrunder med glitter och Glossy Accent tillsammans med plast. Jag testade att byta glittret mot Perfect Pearl och det blev hur fint som helst. Detta kort har jag gjort med den tekniken.

IMG_4730

Tekniken är enkel men rätt kladdig. Först stämplade jag på OH-pappret med versamark och embossade det vitt. När du embossar på OH får du vara lite försiktig så att du inte övervärmer. Då bucklar sig pappret och smälter. Jag använder OH-plast för laserskrivare, jag vet inte om det är skillnad på plasterna. Värm embossingfönen först och så liksom duttar du över pappret och värmer en liten fläck i taget tills du ser att allt har smält. Annars funkar det bra att stämpla med exempelvis Staz-On. Du kan (om du inte har text som jag) med fördel stämpla på det som sedan blir baksidan av plasten.

IMG_4738

Sen kommer det roliga (och kladdiga! Har du vackra naglar rekommenderas handskar). Lägg på ett generöst lager med Glossy Accent på baksidan. Vill du ha lite färg så kan du droppa några droppar Distress Refill eller liknande, lite i taget så det inte blir för mörkt. Därefter tar du och pudrar över lite Perfect Pearl. Det behövs inte jättemycket, då blir Glossyn lite för tjock för att fästa sen. Jag har använd Pearl och Gold på mitt kort. Sen tar du ett finger och geggar runt så att det blandar sig och blir ett jämt lager. Lägg ett lager av en pappersnäsduk eller servett ovapå glossyn och dutta fast. Om du stämplar på servetten först så kommer du att se motivet lite suddigt, det blir också fint! Försök att inte få några veck eller luftbbubblor, de syns sen. Därefter tar du en bit cardstock eller mönstrat papper och trycker fast ovanpå servetten. Jag har använt rosa cardstock, det skymtar lite rosa här och där. Sedan ska allt torka och det tar rätt länge. Blir det luftbubblor kan man ta en skalpell eller hobbykniv och göra hål i cardstocken på baksidan och trycka in lite extra Perfect Pearl och tejpa igen hålet sen. Efter att bakgrunden torkat stansade jag min med en Spellbinders Labels 9. Sen är det bara att montera.

IMG_4734

Jag har använt papper från Cosmo Crickets Togetherness som bakgrund här och hjärtat är utskuret ut ett ark ur October Afternoons The Thrift Shop. Blommorna och hjärtat är prytt med Stickles och som kortbas har jag använt ett ark Dotted Swiss från Bazzil.

Nu är jag nyfiken på att höra hur ni använder er av Perfect Pearl? Alla tips och all inspiration ni kan bjuda på blir jag glad över. Det går verkligen att använde Perfect Pearls till många olika tekniker!

Ha en riktigt pysslig dag!

/Maya

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

4 svar på Vackra bakgrunder med Perfect Pearl

  1. NHL skriver:

    Det där var ett jättebra tips för mig 🙂
    Väldigt snyggt kort! Gillar att blomhjärtan är svart också, det är lite tänkande utanför boxen= gilllllllas! 🙂

  2. stephi skriver:

    snyggt….och härlig inspiration!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *