Enkla färgkombinationer med Rainbow Color Selector.

Ibland har jag ett papper som jag gillar men som jag inte kan få att passa ihop med något annat hur mycket jag än försöker. Vissa färger är svåra att matcha och då är det lätt att pappret blir liggande i gömmorna och aldrig blir använt. Men jag har hittat ett hjälpmedel som är jättesmart och enkelt att använda. Pick, Point & Match Rainbow Color Selector hjälper dig att välja färgkombinationer som matchar oavsett hur många färger du vill använda dig av.

IMG_4767

Med färgsnurran följer en manual där man kan läsa sig till hur man använder snurran och det står även mycket om färglära. Boken känns lite som överkurs men är intressant om man vill lära sig mer om hur olika färgkombinationer uppfattas och till exempel vilka kombinationer och färger som upplevs som sofistikerade och vilka som väcker uppmärksamhet. Du behöver dock verkligen inte traggla dig genom hela häftet för att lära dig att använda snurran. Jag tänkte visa hur jag använt snurran för att välja färger till ett par projekt.

IMG_4769-1

Här ville jag ha en tvåfärgerskombo. Först väljer jag en utgångsfärg, i mitt fall de röda prickarna på presentpappret. Jag hittar den närmast liknande färgen genom att lägga pappret i de olika fönstrerna tills jag hittar en liknande färg. Ibland hittar man inte en exakt matchning men då får man välja den som verkar ligga närmast. Det syns inte så bra på bilden men i varje färgfält runt ett fönster finns ett litet nummer, i detta fallet har den rätta röda kulören nummer 3. Jag ville ha en färg som ger rätt stor kontrast så jag väljer den smala triangeln för att hitta en lämplig kompis till min röda färg. Jag vrider den inre skivan så att stjärnan i den smala triangeln pekar på den röda färgen. Sen pekar de andra två hörnen av triangeln på lämpliga färgkompisar. Helst ska färgen ha samma nummer i färgfältet som den färg du utgår från, i detta fall nr 3. Det blev en härlig turkos färg på snöret!

IMG_4759 

Så här fint blev paketet med röda prickar och turkost band. En av mina favoritkombinationer! Synd bara att inte jag får öppna det, fast det är min födelsedag idag… 😉

Här kommer ett till exempel. Nu ska jag välja tre papper till ett receptkort.

IMG_4771-1

Nu utgår jag från den turkosa färgen uppe i bild. Jag väljer den lila kvadraten i snurran denna gång eftersom jag vill ha färger som upplevs lite mer harmoniska. Jag vrider stjärnan så att den pekar mot rätt fönster, här har rätt nyans av turkos nr 1. Sen väljer jag ett rosa papper som ligger nära färg nr 1 i det hörn av den lila kvadraten som är längst ned i bild (på bilden ser de ut att skilja lite mer i färg än de gör i verkligheten). Jag väljer även ett gult papper som har samma färg som färg nr 1 vid det hörn av kvadraten som är till vänster i bild.

IMG_4762

Här är resultatet! Färgerna passar finfint ihop. Dessutom fick du ett recept på en mumsig köttgryta på köpet. Vanligtvis väljer jag färger lite på instinkt, men jag har kollat några av mina favoritkombinationer i snurran och de som känns sådär klockrena när man ser dem finns ofta föreslagna i snurran också. Den är behändig att plocka fram när man kör fast och inte vet vad man ska använda till det där udda pappret. Hoppas ni blir nyfikna på snurran och inte bara helt snurriga av min förklaring Winking smile Glöm nu inte att vara med i vår bloggcandy om du inte anmält dig redan! Sista dag att anmäla sig är på söndag och på alla hjärtans dag drar vi en vinnare. Du kan vinna massor av fina grejor till ett värde av över 500 kr!

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

4 svar på Enkla färgkombinationer med Rainbow Color Selector.

 1. Paula skriver:

  Verkar faktskt vara en praktiskt grej! Grattis på födelsedagen 🙂

 2. stephi skriver:

  vilken rolig snurra!
  Och Du…vilket fint receptkort!

 3. Sickan skriver:

  Tackar för tipset! Det verkar vara en bra grej!
  Ha det bra!

 4. AlaEmmeli skriver:

  Åh vilket härligt färgglatt presentkort och paket du gjort, smart färgsnurra oxå. Stort Grattis på födelsedagen! Kram Emmeli

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *