Gör egna skraplotter och vinn varje gång!

Är det nån mer än jag som är barnsligt förtjust i skraplotter? Jag har gjort roliga skraplottskort där mottagaren får skrapa fram en rolig vinst. Det är faktiskt hemskt enkelt och tänk så mycket roligt man kan använda tekniken till!

IMG_4834

Själva skrapdelen av kortet gör du genom att klista plast på det du vill ska synas bakom skraplagret. Jag har använt OH-plast som jag fäst vid ett utskrivet papper med Glossy Accent. Glossyn torkar och blir helt genomskinlig, försök stryka ut alla luftbubblor så blir det snyggare när det torkat.

IMG_4828

Sen är det dags att blanda färgen. Blanda ungefär två delar akrylfärg med en del diskmedel. Snyggast blir det om du använder metallicfärgad akrylfärg. Det hade jag inte hemma så jag tog och blandade i lite Perfect Pearls i min akrylfärg.

IMG_4829

IMG_4832

Sen är det bara att måla på färgen ovanpå plasten och vänta på att det ska torka. Beroende på hur tjock din färg är så kan det räcka med ett lager färg, jag fick måla två. Det ser lite knöligt ut just efter du målat men det slätar ut sig.

IMG_4841

Det funkar precis som en vanlig skraplott, rätt coolt va? Jag kommer nog att göra många skraplottskort nu när jag kommit på hur enkelt det är att göra dem.

IMG_4836

Jag har använt fina papper från Cosmo Cricket och October Afternoon tillsammans med Bazzill dotted Swiss-cardstock.

Hoppas du också har glädje av skraplottsfärgen, tänk vad mycket roligt man kan använda den till! Lämna gärna en kommentar med en länk så jag får se hur det blev om du gör ett skraplottskort! Ha det så skoj med skraplottstillverkandet!

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

17 svar på Gör egna skraplotter och vinn varje gång!

 1. Annelie skriver:

  Hi hi, vilken kul ide. Snyggt också!!!

 2. TesaB skriver:

  Helt genialt. Superkul idé som jag definitivt vill prova!!! Tack för tipset och inspirationen, dina skraplotter är galet läckra!

 3. stephi skriver:

  ÅÅ vilken maffig idé! Nu vaknade jag till denna morgon!! STORT tack för att du visar såna toppen saker!!!

 4. Annelie skriver:

  Åh det här önskar jag att jag hade vetat i förra veckan – min mormor är som tokig i skraplotter , det hade verkligen passat perfekt till hennes födelsedag!!
  En riktigt kul idé, tack för tipset!

 5. marie71s skriver:

  Wow!! Det blev ju hur bra som helst!!!

 6. Johanna skriver:

  Mycket fiffigt! Det här måste jag testa.

 7. AlaEmmeli skriver:

  Vilken otroligt finurlig grej, supersnygga kort! Tack för tipset! 😀

 8. pojjo skriver:

  Men alltså du är ju hur fiffilurig som helst 😀
  Vilken tok rolig idé *ler*

 9. Lotte skriver:

  vilken kul ide! Jättefint blev det ju!

 10. Pernilla skriver:

  Wow, vad häftigt!!

 11. Malin skriver:

  Så himla rolig idé…

 12. mummylade skriver:

  super! tack för tipset

 13. NHL skriver:

  Klart häftigt! Fint utfört! Inspirerande till tusen!

 14. Ziro skriver:

  Oj vilken kul idé! Det måste jag prova på någon gång!

 15. Malin/malwa skriver:

  Kanonsmart! Jag såg nå’t liknande i en amerikansk tidning, men kunde för mitt liv inte komma på hur de hade gjort. 🙂

 16. Zima skriver:

  Guu vilken toppenbra idé! Tack för tipset! Superbra tutorial oxå!

 17. BellaMio skriver:

  Men vilka cooola kort!!! OCh tack för att du delar med dig av tipset, måste så klart provas 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *