Kort med Cricut Expression

Jag har fått låna en Cricut Expression för att testa här hemma. För er som inte vet vad det är så är det som en skrivare, men istället för att skriva ut så skär den ut. Man kan både koppla den till datorn och använda cartridges så den är flexibel på det sättet. I maskinen ryms så stora papper som upp till 12×24 tum eller ungerfär 32×64 cm. Eftersom den kan skära såpass stora grejor så tänker man kanske inte på att den är lika bra på att skära ut smådetaljer. Jag tycker att den är perfekt att använda till att göra detaljer till kort. En bonus är att alla de där småbitarna av papper som ligger och skräpar i gömmorna och som man aldrig riktigt kommer sig för att använda, de passar perfekt till att skära ut detaljer till korten. Jag har aldrig förut använt så många småbitar av gammalt papper som sen jag fick hem Cricuten!

IMG_4855

Här har jag skurit ut pratbubblan och texten i den med Cricuten. De finns på Create a Critter-cartridgen. Jag har färgat in kanterna med distressdynan Old Paper, den är fin om man vill ha lite retrokänsla. Tycker du att det är svårt att färga in kanterna i mellanrumsformerna när de är små? Då har jag ett tips. Stämpla dynan du ska färga med mot en akrylkloss eller på plast. Sen tar du en pensel med lite vatten på och plockar upp färg från klossen med och så målar du kanterna istället.  Mönsterpappren på kortet kommer från October Afternoon, Cosmo Cricket och Basic Grey. De små klisterbokstäverna är Cosmo Crickets Tiny Types, så fina! Stämpeln har fått lite Glossy Accents på skorna och hårspännena så de blänker lite extra. Jag har även använt en kantstans från Martha Stewart till kortet, just den jag använt finns inte i shoppen men många andra fina och de nya roliga punch all over the page hittar du där. Du kan också köpa tillbehör till din Cricut Expression, mycket finns i lager och mer kan tas hem om du saknar något. Även maskinen går att beställa om du inte har den, den är riktigt rolig och står högt på min önskelista!

Snart är det helg igen, hoppas du har lite härligt pyssel inplanerat! Jag ska experimentera vidare med min nya kompis Cricuten och se vad vi kan åstadkomma tillsammans. Kanske ser du resultatet här i bloggen nästa torsdag.

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

4 svar på Kort med Cricut Expression

  1. Johanna skriver:

    Spännande! Jag har tittat på BossKut Gazelle, men det här är ju ett alternativ.

  2. stephi skriver:

    superfräck!!!!!!!!!!!!!

  3. Susanna skriver:

    Väldigt tjusigt men jisses, priset! Det är en månadshyra..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *