I ♥ Origami

Min sambo bodde i Japan för ett par år sedan och när han kom hem hade han med sig en massa papper och böcker om origami till mig. Det tog dock ett par år innan jag faktiskt förstod tjusningen med att vika papper, nu är jag helt fast i det och därför vill jag dela med mig av denna lilla stjärna till er!

Stjärnorna är verkligen super enkla att vika till.  Det enda du egentligen behöver tänka på är att inta använda för tjockt papper och se till att du inte har för breda pappersremsor för med breda remsor blir det svårt att vika till tipparna på stjärnorna. Dessa har jag gjort av 1 x 30cm breda pappersremsor.

Givetvis nöjer jag mig inte att bara vika stjärnorna utan tar mig tid att på var pappersremsa skriva ett litet positivt meddelande. Burken med stjärnorna skall ges bort till en  vän så  när h*n känner sig lite nere så kan h*n ta en stjärna och veckla upp den och får på så sätt lite uppmuntran från mig trots att jag inte är där just då.

Att vika dessa små stjärnor är verkligen ett bra sätt att dessutom göra av med lite spillpapper som du har i dina gömmor.  Alla stjärnor på dessa bilder är vikta av papper från Basic Grey . Men nog babblat från mig. Här kommer klippet som visar hur du viker stjärnorna:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ZlcMzLhiBjg]

 

Viker du egna stjärnor länka gärna ditt alster till oss!

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

5 svar på I ♥ Origami

 1. lillnettan skriver:

  Woow, så söta! Och vilken bra presentidé – en liten fin altrad burk med massa peppande stjärnor i. Måste testa…

  • turbomalin skriver:

   Tack, jag ska göra en liknande sak till min blivande man i morgongåva. 365 stjärnor med anledningar till varför jag älskar honom . 🙂

 2. Pippin skriver:

  Så läckert och enkelt! Det måste jag prova. Har ju en massa pappersspill.

 3. Elin skriver:

  Löjligt kul! Tack för tipset! Roligt att vika 🙂 lol

 4. Ziro skriver:

  Tack för tipset! Jättefina stjärnor! Perfekt att göra av lite papperspill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *