Altra ett påskägg

Jag har till min stora glädje fått vara med och kolla in hur det ser ut “hemma hos” Reprint utanför Falkenberg. På deras ÅF-träff fick vi testa massor av produkter och tekniker och kolla runt på allt fint de har där. Bland annat fick vi altra påskägg. Jag har aldrig altrat ett påskägg innan så det tyckte jag var jättekul. Eftersom vi inte hade hur mycket tid som helst så blev ägget rätt sparsamt utsmyckat, men de hade flera färdiga ägg som vi fick titta på och man kan ju göra dem hur fina som helst!

IMG_4948

Eftersom det nu är bara är runt en månad kvar till det är påsk så kanske du också är sugen på att altra några ägg till familjen, vännerna, kollegorna eller kanske till dig själv. Därför tänkte jag berätta hur man gör. Först behöver du ett helt vanligt grällt färgat billigt påskägg från närmaste äggsäljande ställe. Dessa ägg är ju rätt blanka så för att få något att fästa på det behöver du grunda ditt ägg. Vi använde vanlig akrylfärg, men Gesso funkar säkerligen också eller använd decoupagelim och fina servetter. Beroende på hur tjock akrylfärg du använder, om du väljer det, så kan du behöva måla ett par lager och låta torka ordentligt. Ovanpå akrylfärgen (min var turkos) så tejpade vi Tim Holtz tissue tape lite kors och tvärs, det funkar lika bra med nån annan washitejp om du har det hemma. Låt lite av ytan under synas mellan tejpen också. För att ändarna på tejpen inte ska repa upp sig så kan man fästa dem med lite Glossy Accent längst ut i ändarna. Tejpa inte runt kanterna på ägget för då blir det svårt att stänga det när du är klar. Ovanpå tejpen ligger ett slarvigt lager med Crackle Paint som spricker snyggt när den torkar, här syns både tejpen och den turkosa bakgrunden genom så att det set lite gammalt och nött ut. Sen har jag också smetat ett tunnt tunnt lager vit akrylfrg lite här och där ovanpå för att ljusa upp lite.

Nu är det bara att dekorera. Varför inte ett fint band runt, spets är också fint. Lite blommor och en stämplad etikett eller tag och så är ägget färdigt att ges bort eller fyllas med godis åt dig själv.

IMG_4950

Den fina stämpeln med Glad Påsk från påskharen finns också i butiken. Där hittar du också andra påskstämplar.

Glöm nu för allt i världen inte att det är Göteborgsmässan i helg. Kom förbi oss och säg hej och titta på alla nya roliga produkter som vi har med oss bland annat från Tonic Studios. Jag har även motvilligt lämnat tillbaks butikens demoex av Porta Ink stämpeldyneförvaring så att ni kan komma och titta på den live. Det kommer att bli en toppenkul mässa och jag kommer att vara där hela lördagen om ni vill hälsa på mig.

Ha det så gott och hoppas att vi ses på mässan!

/Maya

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

1 svar på Altra ett påskägg

  1. stephi skriver:

    vilket vackert ägg!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *