Note to self

IMG_4995

När jag var med CiLi in Papers och jobbade på mässan i Göteborg härom helgen så passade jag på att köpa mig en Bind It All eller BIA som de kallas. För den som inte vet vad en BIA är så ska jag förklara lite snabbt. Först använder man den för att stansa hål med jämna mellanrum i kanten. Sen köper man spiraler som finns i flera olika storlekar och färger som man trär i hålen och så använder man en annan del av bian för att stänga spiralen så att sidorna sitter fast. Jag har fått lite dille på minialbum på sistone så jag tyckte att det skulle vara roligt att kunna binda dem med spiraler. Här är mitt första BIA-projekt, en liten anteckningsbok. Jag har just börjat på ett nytt jobb och det är så mycket att hålla i huvudet att jag ville ha nåt att samla allt i. Små anteckningar om rutiner eller hur man gör olika saker som man lätt glömmer annars.

IMG_4991

Blocket är gjort i tjock chipboard som jag klätt med trämönstrat papper som jag hittade i mina gömmor. Det är alltså inte riktigt trä även om det vore rätt coolt och BIAn kan faktiskt stansa genom tunnt trä. Jag har använt ett annat favoritverktyg, Crop-a-dilen för att göra hål i chipboarden och sätta öljetter med. Den gör lätt hål i de tjockaste materialen utan att det känns tungt.

IMG_4992

Orden och pilen har jag skurit ut med en Cricut Expression och sen haft på lite Crackle Accent. Små självhäftande bokstäver, Tiny Alphas, från Cosmo Cricket har jag använt också.

IMG_4994

Baksidan fick bara en liten stämplad swirl på sig så att den ligger bra på bordet när man skriver i den och inte vickar runt på grund av massa dekorationer. Innersidorna har jag skurit ut i lite tjockare skrivarpapper så att de är rätt stadiga. Jag gillar inte att skriva på tunnt papper och verkligen inte på linjerat papper. Toppenbra att man kan välja själv då!

Hoppas ni gillade min lilla anteckningsbok, jag vill gärna göra fler nu. En personlig anteckningsbok är ju också en fin present att ge bort till någon när man själv inte behöver fler. Pyssla lugnt så ses vi nästa torsdag!

/Maya

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *