En favorit på scrapbordet.

IMG_4955

Jag gör inte ett enda alster utan att använda min Cutterpede minst en gång. Utan den skulle allt kännas besvärligt. Den både skär och bigar fint och jag har haft min i många år. Jag tror att jag har bytt skärblad en gång och skärmatta en gång. Den skär rakt och skulle den bli lite slö har jag skurit i ugnsfolie så har den klarat sig ett tag till. Skärmattan går att vända på så man kan nöta ut den fyra ggr innan man behöver byta den. Toppenbra!  Det enda jag inte gillar med min Cutterpede är att när jag köpte min fanns den bara i turkos, nu finns den ju i roooooosa också. Den hade jag gärna haft i stället, men min trotjänare har ju hängt med så länge så den byter jag inte bort.

IMG_4956

Vill man skära ned till 6×6-papper så böjer man ner armen så har du ett stopp vid 6 inches. Cutterpeden har både cm och inches åt båda hållen så det är lätt att skära oavsett vilken enhet man mäter i. Skärbladet som är vitt byts jättelätt mot nån annan typ. Jag har det rosa bigbladet som bigar jättefint och ett lila perforeringsblad som jag använder när jag vill göra nåt som ska gå att riva loss. Det finns även dekorativa blad som skär scallopedkanter och andra mönsterkanter.

Gillar ni av nån anledning inte Cutterpeden så finns det massor av olika pappersskärare i shopen. Jag gillar rullbladet, andra gillar guiljotinskärare och sen finns det ju de som har ett vanligt skärblad.

Jag hoppas att vi ses igen på torsdag, då ska jag visa nåt jag gjort med mitt senaste favoritverktyg, ha det bra tills dess!

Det här inlägget postades i Verktyg och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *