På plats med post-it

Jag tänkte dela med mig med ett knep som jag använder mig av rätt ofta. Ibland vill man kanske stämpla på något litet utan att det fastnar på stämpeln och man kletar ut trycket när man pillar loss pappret. Eller kanske blinga några små bokstäver med Stickles eller färg. Då vill man ju inte hålla på att jaga grejorna med flaskan eller penseln och lyckas sätta fingrarna i det man målat. Då använder jag baksidan av en post-it lapp till att fästa småbitarna på.

IMG_5022

Här har jag stämplat färdiga blommor och blommor utstansade med Retro Flower-punchen så de blir snyggt svartprickiga.

IMG_5023

Sen är det bara att vända blommorna och stämpla undersidan också så att det ser fint ut om man fäster ihop några och böjer upp bladen. Ännu roligare blir det om man stämplar undersidan i en annan färg.

IMG_5025

Här har jag först målat chipboardbokstäver svarta med vanlig penna och så haft på lite Stickles. Bokstäverna sitter bra på post-it klistret.

IMG_5026

När Sticklesen torkat gillar jag att ha på ett lager Glossy Accent så att ytan blir slät och fin.

IMG_5029

Färdigblingade prydnader. Om du nu mot förmodan saknar post-it lappar hemma och råkar ha en Zig 2 Way-penna hemma så funkar den också. När limmet inte är blått längre så funkar det som post-it ytan. Jag har också icke-permanent lim som jag använder ibland. Då skär jag bara en remsa och lägger på ett lager och fäster grejorna på den. Den tekniken använder jag också om jag ska embossa smågrejor. Fast då funkar det bättre med permanent lim då den andra sorten verkar smälta och tappa kletigheten. Jag limmar fast fast det jag tänker embossa på en remsa som jag använder som handtag så jag slipper jaga runt sakerna med embossingfönen alternativt bränna fingrarna. När det är klart så är det bara att klippa eller riva av remsan.

Visst kommer du på invigningen av den nya butiken på lördag? Jag kommer att vara där såklart. Jag vet att det kommer att finnas både toppenerbjudanden och utlottningar, förutom allt det vanliga som alltid finns hos CiLi in Papers. Roliga verktyg, smart förvaring och massor av andra roliga prylar. Jag hoppas vi ses där!

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

2 svar på På plats med post-it

  1. Pandora skriver:

    Fantastiskt bra tips! TACK! Det hade jag behövt förra helgen när jag satt och försökte hålla fast bokstäver med en pincett medan jag satte stickles på. Älskar Zig-limmet. Använder det i stället för Post-it-lappar när jag ska maska stämplar, men detta hade jag inte kommit på!

    • Maya skriver:

      Härligt att nån hade nytta av mitt tips 🙂 Zig är faktiskt toppenbra, även när man ska klistra fast alla smågrejor sen och inte vill ha lim precis överallt sen så är pennan så smidig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *