Organisera mera

När man som jag börjat samla på sig lite grejor så börjar det bli lite svårt att komma ihåg allt man har. Jag gillar att ha lite överblick så att jag kan se vad som passar ihop med det jag jobbar med utan att behöva riva ut alla grejor över bordet. Min lösning är färgkartor, nån gång ska jag göra en liten bok med allt jag har men just nu använder jag lösbladssystem med mina färgkartor. Jag har dem på armlängds avstånd så att jag lätt når dem och då använder jag dem också.

Först ut är mina stickles. Jag har rätt många och förvarar dem i en hattask.

IMG_5038

Jag har gjort en egen färgkarta i word med just de färger jag har. Om du vill kan du ladda hem den här. Jag tror inte jag behöver köpa fler på ett tag, annars hade jag lagt till några tomma rutor längst ned så jag kan fylla på eftersom. Men du kan lätt lägga till några rader till om du behöver det.

IMG_5040

Jag har även en separat färgkarta för stickles som går i ljusa/vita toner så att jag lätt ser skillnad på dem.

Sen är det distresserna. De bor så här tråkigt i väntan på att jag ska få mig en egen PortaInk.

IMG_5042

Nä, bilden är inte upp och ned. Jag märkte upp alla dynorna med färg och namn på sidan och när jag var klar kom jag på att de ska ju helst förvaras upp och ned. Men jag ser ju ändå vilken färg de har så jag har inte tagit mig för att märka om dem. Men när de flyttar in i sin nya förvaring sen så ska de få ny märkning också så det ser snyggt ut!

IMG_5043

Färgkartan tar du lätt hem från Rangers hemsida, sen är det bara att stämpla eller måla i rätt ruta och så blir det så här snyggt och överskådligt.

IMG_5044

Jag målar med ProMarkers, jag har inte så många eftersom jag ska byta till Copics snart men jag vill ju ändå veta vad jag har. Även Letraset har en färgkarta att ladda hem på sin hemsida. Min är nog en äldre version av denna. I shoppen finns ju alla fina nyanser av Tombows och här hittar du en färgkarta som du kan skriva ut.

IMG_5045

Så om ni också har massor av någon produkt så börja med att kika in på tillverkarens hemsida, många har färgkartor som man kan skriva ut själv. Annars gör du lätt en egen i Word eller annat ordbehandlingsprogram. Det är bara att infoga en tabell och skriva in namnen så har du din egen färgkarta på ett kick!

Har du något eget tips på hur du håller koll på vad du har för saker? Dela gärna med dig med en kommentar, vi på CiLi in Papers älskar ju att organisera så alla bra knep mottages tacksamt!

Det här inlägget postades i Förvaring. Bokmärk permalänken.

4 svar på Organisera mera

 1. Terés skriver:

  Jag bara älskar din hattlåda med Stickles!!! Nu måste jag ta mig i kragen och göra egna färgkartor… Faktiskt!

 2. Mickaela skriver:

  Hej där, jag har ett litet tips när det gäller stickels-kartan. Jag har själv skrivit ut en och färgade in halva rutan i svart. När jag sedan la dit mina stickelsfärger kan man se hur annourlunda de ser ut i svart. Det är större skillnad än vad man kan tro.
  Hoppas detta hjälper någon.

  /Mickaela

  • Maya skriver:

   Vilken jättebra idé! Åh nej… nu måste jag börja om och göra en ny färgkarta ju, haha! Ja, nåt ska man ju göra på kvällarna…

   Tack för tipset, det hade jag aldrig klurat ut själv 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *