Verktygstipset: Tim Holtz design ruler

Linjalen från Tim Holtz är ett verktyg som jag gick och suktade efter rätt länge innan jag tog mig i kragen och bara köpte den. När jag fick hem den kunde jag först inte fatta varför jag velat ha den så länge, jag mätte ju allt med Cutterpeden (har ni förresten sett att Cutterpeden har fått en lillebror i shoppen, såååå smidig!). Men det tog inte länge innan jag var helt fast och nu skulle jag inte klara mig utan den.

IMG_5135

Vad är det för speciellt med denna linjal då kan man undra. Jo, först har den ett rutnät som är praktiskt när man vill veta att det blir rakt i förhållande till något annat. Den gör det hur enkelt som helst att hitta mitten på något eftersom ena sidan är graderad med nollan i mitten av linjalen. Då kan man lätt se att båda sidorna är på samma avstånd från noll och slipper räkna efter. Den har en stålkant så att det är lätt att skära med skalpellen/hobbykniven efter. Dessutom har den små hål som jag använder för att pierca papper när jag inte har min kära symaskinn i närheten, eller så märker jag ut var jag ska placera pärlor eller liknande och markerar med ett litet hål, då får de jämna mellanrum på en rät linje. Men jag använder den till annat också.

Har du några låååååånga clearstamps? Såna kantstämplar till exempel? De tenderar ju att bli lite svajjiga istället för sådär spikraka som man vill ha dem. Så här gör jag för att få dem raka.

IMG_5136

Jag lägger dem på linjalen, efter en linje. Sen blir det rakt och fint!

IMG_5137

Har ni såna clearstampsalfabeten? Jag har ett jättesnyggt från Hero Arts (Typewriter Letters) som jag gillar att skriva små texter med när jag inte har någon stämpel som passar. Men hur katten får man det rakt och fint? Jo, med linjalen såklart! (eller med smarta akrylblock med linjer, men nåt sånt har jag inte)

IMG_5139

Tänk på att skriva baklänges, är du osäker så vänd linjalen och kolla genom den så ser du om det blir rätt.

IMG_5140

Jag kunde inte för mitt liv hitta mitt i så jag använde ett upp och nedvänt utropstecken. Det blir lite skoj och funkar om du har ett ord med två i att stava till. Istället för å, ä och ö prickar vänder jag ett utropstecken och ett frågetecken upp och ned och färgar bara in prickarna och stämplar ovanför o eller a.

Hoppas du har nytta av mina tips, det kanske inte känns så kul att lägga sina surt ihopsparade scrappengar på en linjal. Såna har ju de flesta liggande och skräpande nånstans hemma. Men design-rulern är så mycket mer än bara en linjal så det är värt vartenda öre tycker jag. Dessutom mäter den i inch och om man som jag surfat mycket utländska sidor och läser tutorials där så är det smidigt att kunna mäta i inch.

Vi ses igen redan på torsdag, tills dess får ni ha en härlig och vårig vecka. Nu är det äntligen maj och solen och värmen ger i vart fall min kreativitet friflipp. Nu ska man bara hitta tiden att ge den utlopp mellan gräsklippande och trädgårdspåtande. Men tvätt, städning och matlagning är väl inte lika viktigt som scrappande? Eller?

Det här inlägget postades i Verktyg. Bokmärk permalänken.

2 svar på Verktygstipset: Tim Holtz design ruler

  1. Terés skriver:

    Åh så smart!!! *rusar till pysselbordet*
    Tack!

  2. Lena. BE skriver:

    Håller med dig, design rulern är kanonbra! 🙂
    Kram Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *