Roliga effekter med falsben

IMG_5146

Här är ett kort som jag gjort med lite olika stämplar från shoppen. Texten är från Hero Arts “My type”. Jag tycker att de texterna är jättefina att använda till nästan allt! Cykeln kommer från ett annat Hero Arts-set, “Bicycles”. Till bakgrunden har jag använt en bakgrundsstämpel från Tim Holtz set “Papillon”. Texten är stämplad på en bit cardstock utstansad med en Spellbinders die som jag sedan lämnat kvar medan jag färgat in pappret med distresser så att den embossade kanten blir vit och resten lite gräddfärgad.

IMG_5147

Ser ni fördjupningarna i kortet? Efter jag skurit till mitt bakgrundspapper så tog jag min Martha Stewart scoring board och bigade linjer med jämna mellanrum. Det är så enkelt med den för den har rätt täta fördjupningar så att det är lätt att få dem på lagom avstånd. Sen färgade jag in bakgrunden med distresser och ink blending tool. Sist stämplade jag bakgrunden i samma färg som jag distressat med. Det är roligt att göra olika mönster med falsbenet (bone folder heter det på engelska) som följer med scoring boardet och sedan distressa för att framhäva mönstret. Rutor, ränder, ramar, allt möjligt kul kan man göra för att få sitt kort att se lite mer arbetat ut.

Tack för att du tittade förbi, hoppas att det hinns med lite scrappande också fastän vårsolen gör att man mest vill vara ute och njuta i det vackra vädret.

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

4 svar på Roliga effekter med falsben

 1. Karin skriver:

  Så snyggt! Måste genast testa!!!

 2. lisa skriver:

  coolt! =)

 3. Pandora skriver:

  Mycket läckert. Hamnar genast i idéboken…

 4. Terés skriver:

  Ja gillart! Kanonfint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *