Mors dag

För ett tag sedan blev jag tillfrågad av Cicci om jag ville vara DT. Fantastiskt roligt och inspirerande och fast det känns lite nervöst så var det svårt att säga nej. Dagens kort blir mitt första bidrag här på CiLi-bloggen.

Förra veckan hade  vi en DT-träff och då gjorde jag ett Mors dags-kort. Eftersom det är tänkt att skickas med vanlig post höll jag det ganska enkelt utan för mycket stora dekorationer.


Blått är en av min mammas favoritfärger (och min med). Det mörkblå pappret är ett Tim Holtz Faded Jeans Core’dination Cardstock. De är helt underbara att jobba med och de kommer att användas fler gånger! En mycket ljust blå spets fick en omgång av Distress Stains (Faded Jeans) för att matcha bättre. Den syns inte så tydligt varken på kortet eller fotot, men det är lite meningen. Sedan tog jag ett vitt papper och embossade med en Tim Holtz embossingfolder (Fancy and Floral Frames). När jag färgade in pappret med Distress Inks (även här Faded Jeans) fick de upphöjda delarna en mörkare färg så att de syns tydligt. Ink Blending Tool hjälper till att få på färgen jämnt. Använde samma dyna till Inkido-stämpeln. Det är verkligen härligt när man kan matcha allt i samma nyans!


Modellen blev ett stafflikort (easel-card). De är enkla att göra men ser lite mer arbetade ut. Grunden är ett vanligt 6×6-tumskort som öppnas uppåt så att det kan stå. Framsidan bigas tvärs över vid 3 tum och på den nedre delen fäster man ”utsidan”. Sedan fixar man till någon slags kant som utsidan kan ta stöd mot när man fäller upp det. Jag använde en stans från Martha Stewart som heter Doily Lace Deep Edger Punch (stansat i Faded Jeans-papper) och fäste med 3D-kuddar som stöd denna gång. Under finns ett blått vellumpapper med plats att skriva en hälsning. Hittade inte vellumet i webshopen just nu, men det finns i den fysiska butiken.


Blommorna var helvita från början. Jag pressade dem mot en Perfect Medium-dyna och tog sedan Perfect Pearls på med pensel. Provade även att spraya och att måla Perfect Pearls blandat med vatten på blomman, men med dynan blev de mest skimrande. En liten brad för att fästa och sedan var kortet klart.

Och ja, jag älskar Tim Holtz produkter, så det lär bli fler av dem i mina inlägg framöver…

Det här inlägget postades i Inspiration, Verktyg. Bokmärk permalänken.

4 svar på Mors dag

 1. Maya skriver:

  Så fint det blev! Jag har inte gjort något stafflikort än men de blir hemskt snygga 🙂

  Välkommen ombord, ser fram emot att läsa dina inlägg. Mer Tim Holtz behövs alltid 😉

 2. Terés skriver:

  Jättefint! Jag är ett stor fan av Tim Holtz så det här var helt i min smak… Kul å se den nya embossingfoldern oxå!

 3. snojbi skriver:

  Wow , så enkelt men sååå snyggt

 4. Lena. BE skriver:

  Åh vilket jättefint kort, så snyggt det blev med emossingen och distress färgen, gillar det!! 🙂
  Kram Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *