Gör egna blommor av Tonic Studios-stansar

Tonic Studios har kommit med nya underbara stansar som heter Petal Pairs. Som framgår av namnet säljs de i par. Just nu finns det tre olika set och man kan kombinera dem sinsemellan hur man vill. Det är en av sakerna jag gillar bäst med Tonics stansar – alla kombinationsmöjligheter!

Idag blir det ett enkelt kort som går ganska fort att göra. Som kortbas har jag ett cardstock från Core’dinations (de finns i mååånga färger i den fysiska butiken, men inte i webbshoppen ännu, förutom Distress Core’dinations). Underbara papper med en kärna av annan färg än ytskiktet. Det kan man se på mittbården, där jag embossat en rad med en Tim Holtz bårdembossingfolder (långt ord i brist på bättre…) och sedan sandpapprat lite på för att få fram effekten av två färger.

Blomman är en stämpel från Hero Arts stämplad med en koppar- eller bronsdyna, minns inte riktigt vilken det var. Ovalerna stansade med Spellbinders. (Just denna ovalen finns inte i butiken just för tillfället, men Cicci plockar säkert hem den om önskemål finns, annars finns det många andra fina dies.) Även textstämpeln kommer från Hero Arts och slutligen satte jag på lite blingstenar där det passade.

Här ser man blommorna lite närmare. Ljuset var inte med mig när jag fotade, men man ser hyfsat. Jag har använt Set1 och stansat ut blommor i mönstrat och i cardstock, två av varje, för att få till fyra olika kombinationer. Det fiffiga är att man kan trä blommorna i varandra och behöver därför inte fästa ihop dem med klister, brads eller liknande. Det blir olika kombinationer beroende av vilken du har överst och underst. Och som jag skrev i början, alla seten går att kombinera med varandra! De blomblad som sticker upp har jag bigat på mitten för att få dem lite mer 3D. Alla kanter är inkade med distress ink (Walnut Stain). Fingerduttar (daubers) är perfekta för små pilljobb!

Är du intresserad av fler sätt att använda Petal Pairs så kommer det mera om dem så småningom. Bland annat kommer Karin att visa hur man kan använda dem att göra egna rosor av. Se bara till att återkomma hit med jämna mellanrum… 🙂

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *