Hero Arts Scrubber Pad

Sitter du och rengör dina stämplar med våtservetter avsedda för babyrumpor? Då är detta tips för dig! Förvisso är våtservetterna ganska bra, men om man som jag stämplar rätt mycket så går det några stycken. Sen är det inte alltid lätt att få rent i alla skrymslen och vrår och dessutom luddar de ibland och är inte sådär jättebra för miljön. Jag fick testa Hero Arts Scrubber Pad på en träff och blev direkt såld. Det är ett mycket bättre sätt att rengöra stämplarna på!

IMG_5273

Förutom själva lådan behöver du (i vart fall om du nån gång använder pigmentfärg) en rengöringsspray för stämplar. Jag använder Hero Arts Clear Design Cleaner. Den är avsedd för clearstamps, men jag använder den till både dem och till mina gummistämplar. Clearstamps är lite känsligare än gummistämplar så jag inbillar mig att det är bättre än att göra tvärt om. Om du använder vattenlöslig färg kan du ha en sprayflaska fylld med vanligt vatten, kanske med en pyttepyttedroppe såpa i istället. Men min spray doftar jättegott av citrus och är väldigt dryg så jag gillar den. Dessutom är den toppen att få bort mister/stämpelfärg som “råkat” hamna på bordet. Jag sprayar ett par spray på min non-stickmatta efter jag kletat med distresser och färg på den och torkar med en trasa så att jag slipper att det färgar av sig på andra grejor om det blir fuktigt. Jag har även använt den för att ta bort EZ-mount från en helt igenkladdad sax (och om du vill slippa kladdet helt så kan du spraya på lite på saxen innan du klipper så fastnar det inte alls), rengjort gamla möbler som stått länge och blivit riktigt ingrodda och mycket annat.

IMG_5276

Spraya ett par-tre sprayningar på “mattan” i botten av lådan och gnugga stämpeln bestämt mot den, är den väldigt kladdig med pigmentfärg kan du torka av den lite eller stämpla av den mot ett papper några gånger först. Sen gnuggar du den i locket av lådan, den sidan som är torr, och stämpeln är redo att använda igen! Är stämpeln mycket smutsig funkar det att spraya direkt på den innan du gnuggar också.

IMG_5277

Efter du har använt din scrubber pad ett tag så samlas det en del färg i luggen. Då kan du lätt lyfta ut rengöringsmattorna och spola dem rena under kranen. Schamponera dem med lite tvål om de är väldigt smutsiga och skölj ordentigt och den är redo att användas igen.

Om du stänger scrubber paden mellan varje rengöring slipper du spraya på nytt varje gång, då hålls fukten kvar och du sparar lite på rengöringen. Så säg hejdå till våtservetterna och köp dig en scrubber pad istället.

Det här inlägget postades i Verktyg och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

1 svar på Hero Arts Scrubber Pad

  1. Lena. BE skriver:

    Toppen, det verkar ju hur smidigt som helst! 🙂
    En sån ska jag deffenetivt köpa vid tillfälle.
    Kram Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *