LO med jeans-modell

För ett tag sedan hade Svensk Scrapbooking en Midsommarcrop. En av utmaningarna var att göra något med tyg. Jag såg genast framför mig en jeansficka och kanske någon till jeansdetalj och ett Faded Jeans Core’dinations-cardstock. Kanske lite spets till. Ett par jeans blev genast sönderklippta men sedan tog det stopp. Jag hittade inget foto som passade till min idé. Tror att jag skummade igenom ett par tusen bilder på datorn men det fanns verkligen ingen som var rätt.
Några dagar efter att tävlingen var slut tittade jag in på min kompis blogg och där fanns det! Fotot till min LO! Jag mailade och frågade om jag fick lov att använda hennes underbara bild och som tur var fick jag det. Jag fick till och med en bonusbild på ”köpet” när hon mailade filerna till mig. Håll med om att det är underbara foton! Jag älskar ljuset i Mirandas bilder. (Den nedersta bilden har jag blåtonat för jag ville framhäva den andra ordentligt samtidigt som jag ville använda båda bilderna.)

Så här blev resultatet. Ganska likt min ursprungstanke, men lite förändringar sker ju alltid på vägen, åtminstone när jag skapar.

Bakgrunden blev ett Faded Jeans Core’dinationspapper. Det matchade fickan från jeansen som blev sönderklippta. Ett par öljetter hamnade på fickan. Även dragkedjan blev bortklippt och använd… Spetsen är ett loppisfynd men Cicci har fina spetsar i butiken (fler i den fysiska än i webshopen) och de ljuvliga blommorna  köpte jag när jag var i London (fast det finns många andra fina blommor i butiken).

Fotomattorna kommer också från Tim Holtz Core’dinations distress-serie och heter Chipped Sapphire (det blå) och Antique Linen (det sandfärgade). De blev embossade med Tim Holtz embossingfoldrar och sedan sandpapprade för att få fram innerfärgen på pappret. Nu är ju foldrarna inte lika långa som mina fotomattor och då får man improvisera lite.


Jag lade pappret i foldern och såg till att komma ihåg från vilket håll jag lagt den. För mig blev det enklast att göra kortsidorna (som foldern räckte till) först och sedan göra de som behövde förlängas.


När ena delen var kvar lade jag foldern från andra hållet och försökte passa in det så noga som möjligt. Man kan tejpa med flyttbar tejp om man vill vara säker på att det kommer på rätt plats, men jag var lite lat och ”fuskade”. Sen är det bara att köra igenom pappret igen.


Här uppstår tyvärr problemet att foldern plattar till det man redan gjort där de överlappar. Det syns lite på de nedersta lodräta ”stygnen”. Inte så snyggt.


Det är nu det är viktigt att komma ihåg hur man lagt foldern från början för det gäller att lägga tillbaka pappret exakt på samma sätt och sedan använda en embossingkula och fylla i det tillplattade. Ledsen att bilden blev suddig, men jag tror att det syns rätt bra ändå…

Sen har jag ju fått dille på metallembossing, så jag stoppade in en lite skylt med det också.

Jag skrev försiktigt på framsidan med ett metallverktyg (det med den vita spetsen)och fyllde sen i från baksidan (det blir inte så snyggt när jag textar baklänges…). Sedan drog jag med verktyget runt alla bokstäverna från framsidan för att de skulle framträda bättre. Lite sandpapper här också för att få fram bokstäverna ännu mer. Sedan lekte jag med några verktyg till och gjorde lite mönster och till sist satte jag fast det med några brads som blev tillknycklade med hjälp av en Tim Holtz-hammare.


Tyckte att det såg lite tomt ut på fickan, så jag skrev Almas namn med en Perfect Medium-penna och gnuggade in Perfect Pearls Bronze med en pensel. Blev riktigt bra tycker jag, även om det är lite svårt att se vad man skriver när det blir genomskinlig text 🙂

Tack Miranda för att jag fick använda bilderna på minstingen! Hoppas att ni som läser detta hoppar över till hennes blogg och tittar på alla de andra fantastiska bilderna! Bor ni i Halmstad med omnejd kan ni boka henne som fotograf…

Det här inlägget postades i Inspiration, Verktyg och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

1 svar på LO med jeans-modell

  1. Pingback: Helenas snygga layout » Miranda Knez Photography

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *