Metallfjäril och kaffefiltersblomma

Det blir ett sent inlägg även denna söndag. Kanske är söndagar inte den dag i veckan min inspiration är som störst?! Får väl planera min tid lite bättre i framtiden. Tur att semestern är slut och jag börjar jobba i morgon… 🙂 eller… nä, hade nog gärna varit ledig lite till.

Idag har jag använt flera av mina olika Spellbinderdies. Just nu är det rea på dem butiken för att göra plats för dies från Sizzix nya serie Framelits. 🙂


När jag funderade på vad jag skulle göra fick jag för mig att testa vad de verkligen går för… Bestämde mig för att göra blommor av kaffefilter. Har sett flera varianter på nätet och vet inte om detta är något jag sett eller om jag lyckades komma på denna själv eller om det möjligen är en kombination av båda. Började i alla fall med att blanda egen mist av vatten, Perfect Pearls och Distress reinkers i MiniMisters. Den som syns på bilden är Perfect Pearls Forever Red med Distress Fired Brick och Perfect Pearls Gold (endast blandad med vatten). Mina kaffefilter är oblekta, så färgerna blir lite dovare än om man hade haft vita filter. Sprayade även ett filter med Perfect Pearls Forever Blue och Distress Faded Jeans för att få lite variation. Tur att grannarna inte såg in i mitt kök när jag stod och ”fönade” (med embossingfönen alltså) kaffefilter uppträtt på stekspade för att de skulle torka fortare!


När alla filter var torra körde jag dem genom min Cuttlebug.  Inga problem att kaffefilter har två lager då de är ganska tunna. Stansade även ut några småblommor med punchar från EK Success och Tonic Studios, knycklade ihop de större och satte sedan ihop till blommor med en brad.


Här är två innan de är ihopsatta.


Sen ville jag testa om de kunde skära igenom metallarken och de kunde de! (Det är ingen skugga under fjärilen utan en utstansad i brunt papper för att det skulle se lite bättre ut.) Då min fjärilsdie har en massa mönster i sig använde jag dem att torrembossa metallen med. Funkade ganska bra, men det kanske var lite för detaljerat för att bli riktigt snyggt, eller så är det bara jag som behöver öva mer. När jag var klar sandpapprade jag för att få fram det blanka.


Så här blev hela kortet. Basen är ett prickigt cardstock. Jag använde en Labelsdie och skar ut två stycken. Den minsta är infärgad med Distress Antique Linen. G-klaven är stämplad med samma färg och texten med Vintage Photo. Alla kanter har också fått en släng av den färgen. Den röda är infärgad med Distress Fired Brick och även den stämplad med Vintage Photo. Noterna kommer från samma stämpelset som G-klaven och texten.

Man kan använda dies till många olika material! Så nu är det dags att skutta in i butiken och köpa på sig lite Spellbinderdies innan de försvinner. Tänk bara på att lagersaldot kanske inte är helt uppdaterat om många köper!

Det här inlägget postades i Inspiration, Verktyg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *