Minialbum gjort med Bind it All.

Jag var iväg på en träff i våras och testade att göra mitt första minialbum där. Det var verkligen jättekul och man kan ju göra hundra olika modeller och former. Eftersom jag är smått tokig i verktyg införskaffade jag mig en BIA (Bind it All) så att jag kunde binda egna album. Nu har jag inte hunnit med att använda den så mycket men jag var och hälsade på min fyra söta gangsterkissar på min semester och fick för mig att jag skulle göra ett album med dessa söta katter och ge som present till deras husse och matte. Sagt och gjort, denna helg fick jag ett ryck och satte ihop ett litet album på en eftermiddag. Sen tog det betydligt längre att pynta det, men själva stommen går fort att göra. Det är gjort av fyra avlånga kuvert och mestadels spillbitar av papper. I slutet av inlägget lägger jag in en video från You Tube så ni kan se hur man gör. Tänk bara på att måtten blir lite fel eftersom de använder sig av letterformat i USA vilket gör att kuverten är lite längre än de här hemma som ska passa A4-papper.

IMG_5428

Spillbitar av band fick pryda spiralen på mitt album. Pärmen är gjord av tjockare chipboard klädd med papper från Cosmo Crickets Social Club.

IMG_5434

Så här ser uppslagen ut. I varje sida finns plats för fyra tags. Två upptill och två på sidan. Jag har gjort fyra sidor så att varje katt skulle få var sin sida. Jag använde 3/4” spiraler men kunde gott ha använt större eftersom albumet blev tjockare än jag trodde när alla tags var klara.

IMG_5439

I sidofickorna har jag gjort egna albumsidor som man kan dra ut. Jag har punchat hål med en cirkelpunch och använt de utpunchade hålen dubbelvikta som tumgrepp på albumsidorna.

IMG_5440

I den yttre fickan ryms ett 4×4 tums foto ganska precis. Jag har använt en iPhone-app som heter Instagram som gör att man kan göra om sina vanliga trista mobilfoton till snygga polaroid-aktiga bilder direkt på telefonen. Det finns massor av fina filter eller effekter som man kan lägga på för att få olika känsla i bilderna.

IMG_5441

Uppe kan man dra ut två tags per sida. Här har jag använt färdiga små tags. En i varje ficka har jag pyntat snyggt och den andra har jag gjort så att den matchar men diskret så att mottagaren kan skriva lite journaling på den om de vill. Det finns även plats att skriva på baksidorna av tagsen och om de vill fylla på albumet så kan de klistra fler bilder på tagsens baksidor.

Det var mitt lilla projekt för denna vecka. För att inte inlägget ska bli ännu längre än det redan är så har jag sparat lite bilder som kommer i min blogg efter mottagaren (som läser min blogg) fått albumet. Jag hoppas du fått inspiration till att göra minialbum. Det är verkligen roligt! I shoppen finns både BIA och tillbehör i mängder. Dessutom finns nu ävven Cinchen som man också använder för att spiralbinda. Skillnaden mellan BIAn och Cinchen är att Cinchen gör fler hål, man kan välja vilka hål den ska göra (till exempel hoppa över varannat hål) och den gör runda hål istället för rektangulara. Båda är toppenbra maskiner och använder samma spiraler så det är bara att fundera på vilka funktioner som är viktiga och om du vill ta med dig verktyget på träffar och liknande. Cinchen är väldigt stor i jämförelse, men den står väldigt stadigt på bordet hemma om det är där du ska använda den.

Här kommer videon om hur du gör ett eget kuvertalbum. Lycka till!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=RjzRGSevuuQ&w=448&h=252&hd=1]
Kuvertalbum med fyra fickor av Followingthepapertrail.
Det här inlägget postades i Inspiration, Verktyg och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Minialbum gjort med Bind it All.

  1. Anita skriver:

    Detta inlägg kommer så lämpligt, har i veckan börjat se mig om efter en Bind it all och behöver inspiration och idéer!

    • Maya skriver:

      Men så bra att du har glädje av det! Kolla på followingthepapertrails videos på youtube så hittar du massor av inspiration kan jag lova. Hon har även en hemsida med massa kul, kan inte kolla upp det just nu men det kanske finns länkat från videon? Lycka till med bian, hoppas du blir lika nöjd med din som jag är med min!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *