Gesso och Tim Holtz är bästa vänner!

När jag var och träffade Cicci och DT-gänget på CiLi in Papers i helg så fick jag med mig en burk med underbar Gesso hem. Jag satte mig och kladdade med den rätt omgående. När det gäller färg- och kletprodukter så är anfall bästa försvar. Jag hade ingen aning om hur det egentligen funkade utan bara en vag idé om att jag ville göra strukturer. Jag satte mig helt enkelt och smetade ut ett lager på ett papper, jag använde ett tjockare kopieringspapper, 160 gram. Det funkade toppenbra men blir lite ostyrigt så kanske cardstock skulle vara bättre bas. När jag var nöjd med lagret så tog jag Tim Holtz Ultimate Grunge-stämplar och tryckte ned i gesson. Det blev kladdigt men bra! Kanske man ska låta Gesson torka lite mer om man vill ha tydligare avtryck. När gesson torkat så lade jag på lite akrylfärg fläckvis med en Jenny Bowlin-dabber och därefter sprayade jag på massor av glimmermist i ett par omgångar som lade sig i sprickorna. Sen när allt torkat (med hjälp av fönen såklart, otålig som jag är) var det bara att skära ut en fyrkant och använda som bakgrund till kortet jag tänkt göra.

IMG_5512

Kortet skulle jag ge till en kollega som kommit in på konstskola. Då passade Tim Holtz Odds and Ends-biljetter jättebra. Jag stansade ut dem med den mindre av de två dies som kommer i dies-setet Mini Tickets, också från Tim Holtz. Tänk bara på att du behöver en basplatta för att kunna använda dem då det är så kallade Movers and Shapers.

IMG_5513

En liten glödlampa som syns dåligt på bilden fick pryda kortet, även den från Tim Holtz.

IMG_5516

Innan jag var nöjd kletade jag även på lite Stickles Rock Candy här och där. På bilden ovan ser du hur mycket kortet skimrar. Detta var en jätterolig teknik och bakgrunden är galet snygg! Gillar du att kladda och har inte testat Gesso än så gör det för katten! Jag har hundra idéer och förstår bara inte varför jag inte skaffat en burk tidigare. Hoppas inspirationen smittar av sig på dig!

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Gesso och Tim Holtz är bästa vänner!

  1. Terés skriver:

    Snyyyyggt!

  2. stephi skriver:

    väldans fint och läckert!!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *